Profinit: Vzdělání dětí z dětských domovů podpořeno částkou 101 010 korun

30. listopadu 2016 | Profinit
Autor: Pavel Gregor, tel: 775196669
Částka na charitativním šeku, předaném během slavnostního večera, není náhodná. Je složena z jedniček a nul a symbolizuje binární soustavu. „Profinit jako softwarová firma s radostí přispívá několika nulami a jedničkami na podporu vzdělávání dětí v dětských domovech. Jsem přesvědčen, že v digitální ekonomice, do které tyto děti vstupují, je přístup ke kvalitnímu vzdělání základní podmínkou úspěšného začlenění do společnosti,“ řekl Tomáš Pavlík, ředitel Profinitu, který šek předal. Během vánoční charitativní aukce mohl kdokoliv využít jedinečnou příležitost vydražit originální dárky a podpořit projekty DEJME DĚTEM ŠANCI. Kromě unikátních uměleckých děl či nevšedních zážitků, mezi nimiž byla večeře v oblacích nebo role moderátora ranní show Evropy 2 s Leošem Marešem, se dražila i speciální vánoční překvapení od známých osobností, například Marka Ebena, Michala Viewegha, Barbory Špotákové a dalších. Role moderátora večera a licitátora se ujal Roman Šmucler a atmosféru večera zpříjemnilo vystoupení houslového virtuosa Jaroslava Svěceného. Profinit dlouhodobě spolupracuje s významnými českými a slovenskými univerzitami v ICT oboru a cíleně se tak stará o kvalitu technického vzdělávání a propojení univerzit s průmyslem. „Lidé z naší firmy přednášejí na katedrách, jsme partnery řady univerzit, které podporujeme, a naším velkým počinem je soutěž IT SPY. Snažíme se podporovat nejen studenty vysokých škol, ale také děti z dětských domovů. Rádi bychom je motivovali k nalezení takové práce, která je bude v dospělém životě opravdu bavit,“ řekl závěrem Tomáš Pavlík.
Pavel Gregor, tel: 775196669 tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.