Asociace za lepší ICT řešení, o.p.s.: Workshop: Zvýšení efektivity provozu datového centra

24. března 2017 | Asociace za lepší ICT řešení, o.p.s.
Autor: Marek Dědič, tel: 226 259 729
Praha 24.3.2017 - Provoz staršího datového centra nebo serverovny sebou nese rostoucí provozní náklady a rizika. Asociace za lepší ICT řešení o.p.s. připravila workshop, kde zkušení konzultanti a správci datových center představí moderní technologie non-IT infrastruktury a rozeberou s účastníky možnosti jejich praktického použití. Workshop je určen vždy pro čtyři společnosti či organizace, aby byl dostatečný prostor k základní analýze situace všech zúčastněných. Výstupem jsou kalkulace možného snížení provozních nákladů, analýza rizik pro správce serverovny a přibližné náklady různých typů modernizace. Série workshopů začíná již 19. dubna 2017. Asociace za lepší ICT řešení, o.p.s. je nezisková organizace, která pomáhá firmám a institucím nalézt lepší řešení jejich potřeb pomocí ICT technologií. Asociace mapuje datová centra v ČR (https://lepsi-reseni.cz/datova-centra/), analyzuje zkušenosti provozovatelů a shromažďuje koncepty osvědčené praxí. Bližší informace a termíny workshopů Zvýšení efektivity provozu datového centra zde (https://lepsi-reseni.cz/workshop-zvyseni-efektivity-provozu-datacentra/)

Program semináře:

• Strategie modernizace a snižování provozních výdajů datového centra
  • Rizika pro správce datacenter - bezpečnost a dostupnost ICT technologií + legislativa
  • Analýza slabých míst non-IT infrastruktury serverovny a DC
  • Zkušenosti s inovativním systémem volného chlazení v UPC ČR
  • Volitelně: analýza a kalkulace úspor pro 4 zúčastněná datová centra
  • Možnosti financování modernizace čistě z dosažených úspor

Pořadatel konference a kontakt:

Asociace za lepší ICT řešení, o.p.s. Husinecká 903/10, 13000 Praha 3 IČ: 016 74 846 www.lepsi-reseni.cz office@lepsi-reseni.cz (+420) 226 259 729
Marek Dědič, tel: 226 259 729 tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.