INEX - Sdružení dobrovolných aktivit: Zahraniční dobrovolníci přijedou rekonstruovat Šternberský dvůr

10. července 2017 | INEX - Sdružení dobrovolných aktivit
Autor: Jitka Moravcová, tel: 722 003 123

Do obcí Klášter a Nepomuk přijede ve dnech 16. 7. - 29. 7. 2017 skupina zahraničních dobrovolníků, kteří se zapojí do renovace Šternberského dvora. V rámci dobrovolného projektu, který se pořádá ve spolupráci s neziskovou organizací INEX-SDA, se budou podílet na úpravě prostor bývalého šternberského panství. Skupinu deseti dobrovolníků budou tvořit účastníci z Taiwanu, Turecka, Španělska a České republiky. V Nepomuku a Klášteře stráví dva týdny. Dobrovolnický projekt, takzvaný workcamp, se zde koná poprvé.

Dobrovolníci mají v plánu společnými silami pročistit areál Šternberského dvora a zbudovat zde místo pro setkávání místních, které by bylo vhodné i pro provozování volnočasových aktivit. Náplní workcampu není jen práce. Dobrovolníci chtějí poznat Česko, proto budou ve volném čase podnikat výlety do okolí a seznamovat se s místní kulturou. Celý projekt bude zakončen projekcí, která bude reflektovat provedenou práci a přínos dobrovolníků. Její součástí bude prezentace států a míst, ze kterých dobrovolníci pocházejí.

Nezisková organizace INEX-SDA se mezinárodním dobrovolnictvím a mezikulturním vzděláváním zabývá již od roku 1991. INEX-SDA přijímá zahraniční dobrovolníky na workcampy (dobrovolnické projekty), které organizuje ve spolupráci s místními partnery v České republice, a zároveň vysílá české dobrovolníky na obdobné projekty v zahraničí. Do České republiky každoročně přijíždí přibližně tři sta mezinárodních dobrovolníků, kteří se věnují ekologickým projektům, pomoci místním komunitám nebo obnově kulturně-historických památek. Do zahraničí pak během sezony vyjíždí průměrně pět set českých dobrovolníků.

Ilustrační fotografie z jarního projektu na Šternberském dvoře:
Jitka Moravcová, tel: 722 003 123 tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.