https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-druhy-nebankovnich-pujcek-jakou-si-vybrat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Druhy nebankovních půjček, jakou si vybrat?

13.12.2017 08:40
V nebankovním sektoru se může mnoho žadatelů o úvěr velmi jednoduše ztratit, protože málokdo ví kolik poskytovatelů působí na našem území. Před koncem roku 2016 to bylo několik tisíc společností, dnes to je pouze pár desítek až stovek. Navíc musí mít všechny společnosti povolení od ČNB, což zajišťuje klientům větší bezpečí. Jaká nebankovní půjčka je pro mě ta nejlepší? Samozřejmě ta, s nejlepšími podmínkami a nejnižším úrokem, ale každý uchazeč o půjčku upřednostňuje jiné náležitosti, proto bychom měli výběru věnovat delší dobu. Podle bližší specifikace můžeme následně vybrat vhodnou společnost, jejíž podmínky vám budou plně vyhovovat. Neberte si ihned první nabídku, která se namane, protože můžete posléze narazit na mnohem výhodnější. Je zbytečné se někde upsat, aby jste toho následně litovali. Jiné to je, když vás tlačí čas. V těchto případech jsou lidé mnohem zbrklejší a často na to doplácí.
 

Online půjčka

Za posledních 10 let se velmi rozmohla takzvaná online půjčka. Je rozdílná v tom, že pro její sjednání a vyřízení nemusíte navštěvovat žádné pobočky a vystávat dlouhé fronty. Lidé si ji velmi oblíbili, protože se dostanou k penězům mnohem rychleji. Ocení to hlavně ti, kteří bydlí na vesnicích, kde se žádné pobočky velkých společností nenachází. Klíčovou roli hraje u jaké banky si vedete bankovní konto, protože pokud se shoduje s tím, které má poskytovatel jsou finance převedeny do několika mála sekund. V opačném případě to může trvat až 24 hodin.

Půjčka před výplatou

Nejvyhledávanějším úvěrem na českém internetu je právě rychlá půjčka před výplatou. Tato služba nepřesáhne hranici 10 000 Kč záměrně. Jedná se o krátkodobou půjčku na dobu maximálně 30-ti dnů. Slouží na pokrytí drobných výdajů se kterými jsme nepočítali, ale musíme je vyřešit ihned. Mzda se může někdy opozdit a ojedinělé použití této výpomoci nemusí být na škodu. Problém může nastat tehdy, když si lidé berou více půjček najednou, kamenem úrazu je, že tento "produkt" často využívají dlužníci jako dlouhodobou půjčku, což je špatně! Za opakované prodloužení zaplatí velmi vysoké sumy. Také se stává, že zmíněný člověk už ani neví kde všude dluží, poté obvolává všechny společnosti s otázkou: "nemám u vás půjčku?" Přitom si stačí obstarat výpis z registru dlužníků.

Půjčka bez registru

Rychlé půjčky bez registru jsou poskytovány lidem, kteří mají negativní záznam/y v bankovních, či nebankovních registrech. Může to být prakticky kdokoli. Možná ani nevíte, že zde máte černý puntík. Nemilé zjištění nastane v případě, že žádáte v bance o úvěr a oni vám sdělí, že žádost zamítají z důvodu vaší špatné platební morálky. Možná si říkáte, to se mně stát nemůže, ale věřte, že může. Stačí opomenout zaplatit fakturu za mobilní služby a problém je na světě. Online půjčka bez registru je pro problémové klienty, jimž nikde jinde nepůjčí.

Kdy se půjčka skutečně vyplatí?

Půjčka se může vyplatit například když před sebou máte investici, která se již nemusí nikdy opakovat. Další případ může být výhodná koupě elektroniky nebo zájezdu. Také o ni můžeme uvažovat, když je naše zdraví v ohrožení. V těchto zmíněných situacích může být půjčka ihned skutečně na místě.

Jak požádat o první úvěr?

Získat první půjčku není nic těžkého. Můžete využít akce, tou je bezúročná půjčka, ta je pouze pro nové klienty a nabízejí ji jen některé společnosti. Je to nejvýhodnější půjčka, kterou lze na nebankovním trhu získat. Navštivte web společnosti, která vám přijde jako nejvíce férová. Pomohou vám recenze z jiných webů. Na posuvníku si vyberte částku a zvolte dobu splatnosti. Na online kalkulačce by se měl zobrazit reprezentativní příklad, který nemusí být přesný. Dále vyplníte základní údaje a žádost odešlete. Vyrozumění by jste měl/a obdržet na email a nebo na mobilní telefon. U vyšších částek je smlouva zaslána emailem a nebo poštou.

Co musím splňovat?

Rychlá půjčka online vám může být poskytnuta pouze pokud splníte následující požadavky:
• věk mezi 18 - 75 lety
• vlastní emailová schránka
• mobilní telefon
• platný Občanský průkaz
• doložitelný příjem (výpis z účtu nebo výplatní pásky)

reklama


Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

ZP

Zdeněk Pejchal

31.10.2022 00:19
Já vím, že dnes už jsou ty nebankovní půjčky celkem běžná věc, ale i tak k tomu pořád nemám nějak velkou důvěru. Raději si půjčím v bance. Právě to mám teď v plánu. Do své firmy se totiž chystám koupit takovéto šroubové kompresory - https://www.kompresory-filtry-servis.cz/produkty/kompresory/kompresory-boge/sroubove-kompresory-boge a to z vlastní kapsy prostě nezafinancuji. Snad mi tedy moje banka půjčí.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist