https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-ekolympiada-a-zlaty-klic-jsou-souteze-ktere-vytahnou-deti-do-prirody
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Ekologická olympiada a Zlatý list jsou soutěže, které vytáhnou děti do přírody

5.9.2014 11:41 | PRAHA
Existuje řada odborných soutěží pro děti a mládež, z velké části je však takové soutěžení příliš „akademické“ a nudné. Ale jsou i soutěže akční.
Existuje řada odborných soutěží pro děti a mládež, z velké části je však takové soutěžení příliš „akademické“ a nudné. Ale jsou i soutěže akční.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ČSOP
Existuje řada odborných soutěží pro děti a mládež, z velké části je však takové soutěžení příliš „akademické“ a nudné. Účastníci se sejdou v uzavřené místnosti, kde stráví celý čas plněním úkolů nebo vypracováním testů. Jinak je tomu v případě tradičních přírodovědných soutěží Českého svazu ochránců přírody Zlatý list a Ekologická olympiáda. Ty se totiž konají v přírodě.
 

Jejich těchto dvou soutěží je vylákat děti a mládež ven do přírody a inspirovat je k různým aktivitám přímo v terénu. Ve vlastní soutěži je pak důraz kladen na praktické využití znalostí a dovedností při řešení konkrétních problémů a rozvoj týmové spolupráce. Ve finále čeká ty nejlepší opět soustředění s odborníky přímo v přírodě, terénní úkoly, terénní soutěžní stezka.

„Soutěže pro děti a mládež mají v ČSOP tradici. Zlatý list se bude od svého založení konat již po 43., Ekologická olympiáda slaví letošním ročníkem své 20. narozeniny. Spoluvyhlašovatelem soutěží je Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Na organizaci se podílí stovky organizátorů a oborníků po celé republice,“ doplňuje Jaroslav Síbrt, koordinátor obou celostátních soutěží ČSOP.

Letošní ročníky soutěže se uskuteční díky podpoře od společnosti NET4GAS. „Vést děti a mládež k blízkému vztahu k přírodě je čím dál složitější. Proto se podpora přírodovědných soutěží stala neodmyslitelnou součástí našeho programu NET4GAS Blíž přírodě. A pro nový ročník, který právě startuje, ji ještě rozšiřujeme,“ říká Zuzana Kučerová, která má program v NET4GAS na starosti. Pořadatelem soutěží je Český svaz ochránců přírody, organizátorem jeho zájmová složka Sdružení mladých ochránců přírody ČSOP.

Přivést lidi „blíž přírodě“ se společnost NET4GAS snaží dlouhodobě podporou konkrétních projektů právě v oblasti ochrany přírody a životního prostředí. O tom svědčí i stejnojmenný název programu NET4GAS Blíž přírodě, v rámci kterého rozvíjí strategii své firemní filantropie. Více informací najdete na webových stránkách www.blizprirode.cz.

Více informací o soutěžích najdete na www.zlatylist.cz a www.ekolympiada.cz.


reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist