https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-potrebujete-na-sebe-prepsat-plyn-a-elektrinu-jde-to-snadno
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Potřebujete na sebe přepsat plyn a elektřinu? Jde to snadno

26.4.2017 01:37 (UŠETŘENO.CZ)
Pokud víte, co všechno máte zařídit, tak není nic snazšího, než se do této činnosti pustit.
Pokud víte, co všechno máte zařídit, tak není nic snazšího, než se do této činnosti pustit.
Zdroj | UŠETŘENO.CZ
Stěhování do vlastního nebo pronajatého bydlení sebou určitě nese řadu povinností, ale také radosti. V samotné euforii a nadšení z nového rodinného příbytku byste však neměli opomíjet na jednu poměrně důležitou věc, kterou je přepis plynu a elektřiny.
 

Proces, jenž na první pohled může vyděsit spoustu z vás, ale věřte, že se není čeho bát. Ba naopak. Pokud víte, co všechno máte zařídit, tak není nic snazšího, než se do této činnosti pustit. Pojďte se tedy s námi podívat na to, jak přepis plynu a elektřiny provést?

Vše realizujte souběžně s původním majitelem

Není to samozřejmě jenom vaše přihlášení odběrného místa, ale i odhlášení původního majitele nemovitosti. Aby nedošlo k jakémukoliv nechtěnému přerušení dodávky jedné z těchto dvou komodit, je potřeba se na celém procesu řádně domluvit. Nejprve by mělo dojít k odhlášení a k následnému přihlášení, což se děje ihned po nákupu bytové jednotky či rodinného domu.

Abyste mohli co nejdříve využívat tyto energie, je ideální stav ten, když obojí provedete najednou.

Jak postupovat při přepisu?

Vše je ve své podstatě administrativní formalitou. Musíte tedy především dokládat ty správné formuláře. Po ukončení původní smlouvy přichází na přetřes žádost o novou. Hodit se vám mohou následující listiny.

- Smlouva o sdružených službách dodávky
- Doklady o vlastnictví
- Plná moc pronajímatele

Teprve poté bude plyn a elektřina přepsána na vás. Nutno podotknout, že v závislosti na tom, jak k majetku přijdete, po vás může být vyžadováno ještě čestné prohlášení, doklad o úmrtí, nájemní smlouva, kupní smlouva a jiné listiny.

Zajistěte si levnější plyn a elektřinu

V okamžiku, kdy máte tyto formality kompletně vyřízené, čeká na vás další úkol. Tím je získat nejlepší ceník plynu a elektřiny od konkrétního dodavatele, k němuž následně přejdete. To vám umožní například srovnávací portál Ušetřeno.cz, s jehož pomocí bude hledání podstatně snazší, než se na první pohled zdá. Výhodou tohoto řešení je fakt, že se dopracujete k té nejvýhodnější nabídce na trhu, aniž by vás to stálo nějaké peníze či drahocenný čas. Takže, nebojte se procesu, v rámci něhož provedete přepis plynu a elektřinu na svoji osobu.


reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist