https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-setkani-s-prirodou-vydejte-se-na-dobrodruzne-vylety-provede-vas-csop
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Setkání s přírodou: vydejte se na dobrodružné výlety, provede vás ČSOP

11.6.2014 10:14 (Blíž přírodě)
Za netopýry se můžete vydat v sobotu 14. 6. k lomu Chlum v Českém krasu.
Za netopýry se můžete vydat v sobotu 14. 6. k lomu Chlum v Českém krasu.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Pojďte si prohlédnout orchidejovou louku, masožravé rosnatky či netopýra na dlani. Průvodci z Českého svazu ochránců přírody připravili 17 zajímavých výletů do přírody v Moravskoslezském, Jihomoravském, Zlínském, Jihočeském, Olomouckém, Libereckém i Středočeském kraji a v Praze. Akce jsou volně přístupní široké veřejnosti. ČSOP spolu se společností NET4GAS vyhlásili pro účastníky fotosoutěž, jejíž výherce získá stan a předplatné časopisu Naše příroda.
 

Výlety do přírody se konají ve dnech od 13. do 22. června 2014 a je možné se vypravit na 17 přírodně zajímavých míst. Výlety a exkurze budou doplněny o zajímavé pohledy a komentáře zasvěcených průvodců. Těmi budou samotní členové ČSOP, kteří vybrali lokality tak, aby na nich bylo možné pozorovat vzácné rostliny a živočichy. Konkrétně si účastníci prohlédnou orchidejovou louku, masožravé rosnatky či netopýry na dlani, nebo se projdou po různých naučných stezkách.

Na akcích v lomu U Chlumu, na Hádech nebo v Čelechovicích na Hané je navíc připraven zajímavý program pro rodiny s dětmi: noční monitorování netopýrů pomocí batdetektorů, procházka s lampiony, poznávání stop zvířat nebo hravé úkoly ze života motýla babočky.

ČSOP chce lidem ukázat, že příroda není cosi vzdáleného a tajuplného, že její nesmírné hodnoty a vzácnosti mohou být i takřka za našimi ploty.

Na akce se není třeba předem hlásit. Přehled všech setkání, jejich mapa a další informace o šestém kole kampaně a fotosoutěži jsou k dispozici na www.setkanisprirodou.cz.

Akce o tomto víkendu:

Hlavní město Praha
Setkání s přírodou luk a rybníků u Šeberova (17. 6. 2014)

Středočeský kraj
Setkání s netopýry a jeskyněmi v lomu na Chlumu (14. 6. 2014)
Setkání s naučnou stezkou Hostivické rybníky (15. 6. 2014)
Setkání s rosnatkou Na pramenech (15. 6. 2014)

Jihočeský kraj
Setkání s rybníky (15. 6. 2014)
Setkání s naučnou stezkou Sudslavický okruh (15. 6. 2014)

Zlínský kraj
Setkání s orchidejemi na mokřadní louce Kolo a jejich počítání (14. 6. 2014)
Setkání s Andrýskovou naučnou stezkou (15. 6. 2014)

Jihomoravský kraj
Setkání s živočichy na Hádech (14. 6. 2014)

Olomoucký kraj
Setkání s lovícími netopýry Třemešských rybníků (19.6)
Setkání s bludičkami (13. 6. 2014)
Setkání s motýlem (21. 6. 2014)
Setkání s třešněmi aneb Třešňový piknik (21. 6.2014)

Liberecký kraj
Setkání s přírodou Opičáku (14. 6. 2014)
Setkání s přírodou naučné stezky Mojžíšův pramen-Císařský kámen (21. 6. 2014)

Moravskoslezský kraj
Setkání s Poodřím (14. 6. 2014)
Setkání s obojživelníky (14. 6. 2014)

Český svaz ochránců přírody je spolek lidí, kteří mají rádi přírodu a chtějí ji aktivně chránit. V současné době máme téměř 7000 členů. Mezi námi jsou profesionální odborníci i nadšení dobrovolníci, dospělí i děti. Každý může pomoci. Máte rádi přírodu? Přidejte se k nám! Více informací naleznete na www.csop.cz.

Společnost NET4GAS je spolehlivým a bezpečným provozovatelem přepravní plynárenské soustavy a rozvíjí odpovědnou politiku ochrany přírody a životního prostředí s ohledem na budoucí generace. Oblast podnikání NET4GAS s otázkou ochrany přírody úzce souvisí a od toho se odvíjí i dlouhodobá strategie firmy realizovaná v rámci programu NET4GAS Blíž přírodě. NET4GAS je generálním partnerem Českého svazu ochránců přírody od roku 2007, podporuje i další projekty, pro které motto „Blíž přírodě“ je součástí trvale udržitelného rozvoje. Podrobné informace o zpřístupněných lokalitách i dalších přírodních zajímavostech či tipy na výlet představuje veřejnosti na internetových stránkách www.blizprirode.cz.


reklama


Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist