https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-veletrh-biostyl-ecoworld-oslava-zdraveho-zivotniho-stylu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Veletrh BIOSTYL - ECOWORLD: oslava zdravého životního stylu

24.10.2017 13:11 (ECOWORLD)
První listopadový víkend, 3. – 5. listopadu, bude Výstaviště v Praze - Holešovicích zasvěceno všem milovníkům zdravého životního stylu. Proběhne zde totiž veletrh BIOSTYL – ECOWORLD. I když byl původně plánovaný na září, v tomto termínu neproběhne z několika důvodů. Jednak na základě požadavků vystavovatelů, blízkosti k vánočnímu období a propojení s veletrhem DĚTSKÁ PLANETA.
 

A co zajímavého zde najdete? Je toho spousta: desítky vystavovatelů z oblasti zdravého životního stylu a výživy, ekologicky šetrných výrobků, vylepšení zdravotní kondice a podobně. Představeny budou rovněž nejnovější novinky ze segmentu přírodních textilií, biopotravin, účinné bylinné, přírodní i bio kosmetiky i potravinových doplňků.

Na návštěvníky se, stejně jako na minulém ročníku, těší společnost Pharmind Corporation - výrobce a distributor ovocných tyčinek Frukvik a Dr.Light Fruit, jejichž základem je sušené ovoce, ovocné šťávy a pyré; všechny tyčinky jsou BEZ lepku, konzervantů, laktózy, dochucovadel, aromat či barviv; dále jsou BEZ palmového oleje, sóji, oříšků a živočišných produktů (vegan).

Mezi vystavovateli nebude chybět ani česká rodinná firma zabývající se vývojem a výrobou přírodních produktů s beta-glukanem z hlívy ústřičné, které posilují obranyschopnost organismu dětí i dospělých – firma NATUR APATYKA s.r.o.

Každý den ve více než 190 zemích světa přes 30 milionů domácností využívá přírodních, zdravých produktů známé čínské firmy Tiens – i její zástupci budou přítomni na listopadovém veletrhu BIOSTYL – ECOWORLD.

Představovat návštěvníkům své absolutně biologické, přírodně čisté a život přinášející produkty z kokosu, bude i nově vzniklá společnost Sense Coco, která přichází na český trh s kompletní produktovou řadou kvalitních BIO potravin z kokosu.

Chybět nebudou ani produkty Best of Nature - kromě klasického Yin-Yang Starojaponského rostlinného oleje si na veletrhu můžete vyzkoušet Yin-Yang Čínský bylinný olej - 100% čistý bylinný extra silný výtažek z 13-ti léčivých bylin a rostlin, který má výhradně jemné hřejivé účinky a je určen výhradně pro vnější užití.

V neposlední řadě se budete na veletrhu moci seznámit i s koloidními kovy – stříbrem, zlatem, zinkem a mědí; kupříkladu koloidní stříbro působí proti virům, bakteriím, plísním na nejrůznější záněty (průdušky, močové cesty, dásně, opary, kožní choroby a proti mnoha dalším potížím při vnitřním i vnějším použití).

Pro návštěvníky veletrhu bude připraven zajímavý doprovodný program, z přednášek vybíráme:

Jak číst etikety potravin

Co nám říkají etikety o výrobku. Co všechno na výrobku (ne)musí být uvedeno. Čitelnost a srozumitelnost etiket. Aplikace NutriAtlas - čte etikety za vás :) - představení mobilní aplikace, která vám nejen zvětší etikety do čitelné podoby.

Kterak vybírat kvalitu z kupky sena, aneb jak najít kvalitní potraviny?

Je skutečně tak těžké vybrat si kvalitní potraviny na našem trhu? Dozvíte se základní pravidla jak si vybírat a nestrávit v obchodě zbytečně moc času. Představení Loga - “čteme etikety za vás” - systém hodnocení potravin. Preference potravin bez zbytečných E, s adresným výrobcem nebo zemí původu a hlavně s vysokým obsahem základní složky.

Éčka - jakým se vyhnout a kterých se nemusíme bát?

Jsou opravdu všechna Éčka strašákem? Musíme se striktně všem vyhýbat? Určitě ne! Základní přehled o funkci E v potravinách, které je zcela bez problému a kterému by se přeci jenom někteří z nás raději měli vyhnout. Co všechno pro spotřebitele sdružení Zdravá potravina,z.s. má o Éčkách k dispozici.

Potraviny pro děti aneb co dětem kupovat?

Co to jsou potraviny pro děti? Proč “dětský sýr” nebo “šunka pro děti” může obsahovat to samé co sýr a uzenina pro dospělé? Jsou nějaká E v potravinách, které dětem běžně kupujeme problematická? Jak je to se solí a cukrem? Jak a co tedy dětem kupovat?

„Epigenetika: Zapomeňte na sudičky, je to na Vás!“

Genovou výbavu, kterou jsme zdědili po rodičích můžeme vědomými kroky ovlivnit v náš prospěch. Geny předurčující nás k vyššímu riziku rakoviny, obezity, cukrovky a dalších civilizačních chorob lze “vypnout” a geny dlouhověkosti naopak “zapnout”. Přestaňme se vymlouvat a vezměme zdraví do vlastních rukou!

Čekají na Vás stovky originálních produktů, a tak můžete na veletrhu začít s včasným nákupem vánočních dárků. Obě akce je možné navštívit za cenu jednoho vstupného. Více informací viz www.biostyl.cz.


reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist