https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-vyplati-se-topit-primotopem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Vyplatí se topit přímotopem?

24.4.2017 10:20 (UŠETŘENO.CZ)
Vaše výdaje mohou s volbou správného tarifu a s optimálním nastavením provozu elektrospotřebičů klesnout až o 50 %.
Vaše výdaje mohou s volbou správného tarifu a s optimálním nastavením provozu elektrospotřebičů klesnout až o 50 %.
Zdroj | UŠETŘENO.CZ
S přímotopy jsou spojeny nejrůznější mýty hovořící v jejich neprospěch. Je ale jisté, že velká spousta z nich se nezakládá na pravdě, popřípadě lze na danou věc hledět z více úhlů pohledů. Někdo si může například říkat, kdo je schopen topit přímotopem, když je jeho provoz tak nákladný?
 

A vidíte, to je třeba první věc, která je a není pravdou. Pojďme se tedy tématu „přímotop“ věnovat trochu blíže.

Přímotop musí mít to správné místo

Ano, provoz přímotopu může být skutečně drahý. Pakliže tento topný prvek umístíte do staré a netěsnící nemovitosti, pravděpodobně se vaše průměrná spotřeba elektřiny vyšplhá do závratných výšin a vy se jednoduše nedoplatíte.

A proto je třeba zmínit, že přímotop má svůj význam hlavně v nízkoenergetických a pasivních objektech, kde stačí opravdu málo k tomu, abyste si domácnost vytopili.

Levnější elektřina je radostným příslibem

Začnete-li využívat přímotopy k tvorbě tepla ve svém rodinném objektu, čeká na vás jedno milé překvapení. Máte nárok na výhodnější sazbu elektřiny, jež kromě vysokého tarifu zahrnuje také nízký tarif. A ten je podstatně levnější.
- Sazba D35d
- Sazba D45d

Pakliže vám ještě nedochází, v čem vám přímotop pomůže, napovíme vám. Provoz mnoha domácích spotřebičů můžete uzpůsobit nízkému tarifu, čímž ve výsledku ušetříte nemalé množství peněz. Vaše výdaje mohou s volbou správného tarifu a s optimálním nastavením provozu elektrospotřebičů klesnout až o 50 %.

Důležitá je správná cena elektřiny

Abyste však s přímotopy ušetřili opravdu velké procento, musíte si pohlídat ještě jeden údaj. Tím je cena elektřiny, která nabývá v podání různých dodavatelů zcela odlišných hodnot. Výběr té nejvýhodnější společnosti je tak zcela na místě.

K požadovanému výsledku vám může dopomoci jediné – porovnat ceny elektřiny. Teprve díky tomu zjistíte, že váš současný dodavatel není tak výhodný, jak se na první pohled zdá. Je to například portál Ušetřeno.cz, s nímž během několika vteřin dokážete objevit nabídky od mnoha prověřených firem, včetně cenových rozdílů oproti vašemu stávajícímu modelu.

A pokud narazíte na to, že lze ušetřit stovky, až tisíce korun ročně, není nic jednoduššího, než provést změnu dodavatele elektřiny, která je bezplatná. Potom bude provoz přímotopů ještě výhodnější.


reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist