https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/aktiviste-inpeg-si-museli-statek-nejdrive-sami-vyklidit
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Aktivisté INPEG si museli statek nejdříve sami vyklidit

20.9.2000 15:03 | DOLNÍ SLIVNO (EkoList)
Od čtvrtka čtrnáctého září do pondělí osmnáctého září proběhl v Dolním Slivně blízko Prahy akční tábor INPEGu (Iniciativa proti ekonomické globalizaci). Tábor se konal na nádvoří polorozpadlého statku. Tam byly pro české i zahraniční demonstranty připraveny místa na postavení stanů, stodola byla upravena na výrobu obrovských transparentů a za stodolou se nacházelo ohniště a suché záchody. Demonstranti se školili například v základních pravidlech první pomoci, přípravě nenásilných blokád a také v základní informovanosti pro případné otázky medií, kuriozitou bylo lezení pro ženy, pro tento účel byl vybrán strom stojící nedaleko polní kuchyně, kde si lidé připravovali jídlo.
 

Tábor byl připraven pro téměř tři stovky lidí, kteří však nepřijeli a v táboře sídlilo necelých čtyřicet, převážně mladších lidí.

Statek si sami předem demonstranti vyklidili a na tento tábor připravili. ,,Ten úklid byl strašný, museli jsme odtáhnout velká stará auta a dokonce jeden hrozně těžký fekální vůz," popsala reportérce EkoListu přípravy demonstrantka, která si nepřála být jmenována.

Tábor proběhl za velké účasti novinářů, kterých tam byl téměř stejný počet jako účastníků, ti jim předváděli taktiku jejich neagresivní blokády Kongresového centra a povídali si s nimi o svých názorech, které zastávali vůči MMF a SB.


reklama

 
Tereza Čapková

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist