https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/aktualne-cz-chalupovo-ministerstvo-poslalo-miliony-sdruzenim-jez-nelze-najit
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Aktuálně.cz: Chalupovo ministerstvo poslalo miliony sdružením, jež nelze najít

15.6.2012 01:00 | PRAHA (Ecomonitor)
Ministerstvo životního prostředí vyplatilo miliony korun třem sdružením, která vznikla jen pár dní před konečným termínem pro podávání žádostí o dotace a o nichž ani po víc než půl roce nejsou dostupné skoro žádné veřejné informace. Napsal to server Aktuálně.cz.
 

Projekty na dotace z programu švýcarsko-české spolupráce bylo možné podávat do 15. září loňského roku. Tři občanská sdružení, Envidea, Centrum environmentálních projektů a Campanula, vznikla jen pár dní před dnem D. U posledního z nich se serveru Aktuálně.cz nepodařilo vůbec zjistit, kdy vzniklo.

Sdružení Envidea dostalo 3,12 milionu na projekt takzvaných 2D naučných stezek. Centrum environmentálních projektů obdrželo 1,86 milionů na modelové projekty environmentálního vzdělávání. Campanula získala dotaci 1 259 280 korun na projekt environmentální elektronické knihovny.

"V rámci neziskové oblasti je běžné, že vznikají nové subjekty pro realizaci konkrétního projektu. Po konzultaci s donorem byla nastavena pravidla takovým způsobem, že rozhodující byl obsah projektu. Podmínka například minimálního trvání a existence společnosti nebyla požadována," řekl k tomu serveru Aktuálně.cz mluvčí ministerstva Matyáš Vitík.


reklama

 
Další informace |
Více podrobností naleznete ve zprávě serveru Aktuálně.cz Ministerstvo poslalo miliony sdružením, jež nelze najít, zveřejněné 14. 6. 2012.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist