https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/americka-lesni-straz-musela-vyprostit-medvedovi-hlavu-z-plechovky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Americká lesní stráž musela vyprostit medvědovi hlavu z plechovky

17.11.2015 17:55 | NEW YORK (ČTK)
Jakmile baribal vážící odhadem 70 až 90 kilo znovu nabyl vědomí, zvedl hlavu a odešel do nedalekého lesa. Ilustrační obrázek
Jakmile baribal vážící odhadem 70 až 90 kilo znovu nabyl vědomí, zvedl hlavu a odešel do nedalekého lesa. Ilustrační obrázek
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | Jim Martin / Wikimedia commons
Scénku, která jako by vypadla z příběhů medvídka Pú, zažili strážci lesa v americkém Marylandu, kteří s pomocí elektrické ruční pily osvobodili medvěda, který strčil hlavu do plechovky od mléka a nemohl ji vytáhnout. Informovala o tom agentura AP.
 

Záchranáře lesní služby přivolali v pondělí do venkovské oblasti nedaleko Thurmontu, kde se dospělý medvěd baribal marně snažil vytáhnout hlavu z plechovky.

Medvěd byl klidný, ale záchranáři ho z bezpečnostních důvodů raději uspali, a pak opatrně sundali plechovku. Jakmile baribal vážící odhadem 70 až 90 kilo znovu nabyl vědomí, zvedl hlavu a odešel do nedalekého lesa.



reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist