https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/analytik-novymi-modely-aut-v-usa-budou-hlavne-dodavky-a-suv
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Analytik: Novými modely aut v USA budou hlavně dodávky a SUV s vysokými emisemi

18.5.2016 16:13 | DETROIT (ČTK)
Poptávku po dodávkách a sportovně-užitkových vozech podporují nízké ceny pohonných hmot
Poptávku po dodávkách a sportovně-užitkových vozech podporují nízké ceny pohonných hmot
Většinu nových automobilových modelů uvedených v příštích čtyřech letech na trh ve Spojených státech budou tvořit dodávková auta a sportovně-užitkové vozy (SUV). Předpovídá to analytik automobilového sektoru John Murphy ze společnosti Bank of America Merrill Lynch. Tento vývoj by podle něj mohl podkopat vládní plány na snižování emisí oxidu uhličitého.
 

Podíl dodávkových automobilů a SUV na celkovém počtu nových modelů uvedených v letech 2017 až 2020 na americký trh by měl dosáhnout 58 procent. V letech 2007 až 2016 činil pouze 49 procent, uvedl Murphy ve své prognóze.

Poptávku po dodávkách a sportovně-užitkových vozech podporují nízké ceny pohonných hmot. V čele přesunu nabídky k těmto typům vozidel budou podle Murphyho stát největší americká automobilka General Motors a její konkurenti Ford Motor a Fiat Chrysler Automobiles.

Celkový prodej automobilů ve Spojených státech se loni zvýšil o téměř šest procent na rekordních 17,47 milionu. Spojené státy jsou druhým největším automobilovým trhem na světě po Číně.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist