https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/as-posune-stromy-v-brezove-ulici-dale-od-domu-stini-do-oken
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Aš posune stromy v Březové ulici dále od domů, stíní do oken

24.9.2016 15:58 | AŠ (ČTK)
Obyvatelé Březové ulice v Aši budou mít více denního světla ve svých bytech. Město nechá posunout linii zeleně od domů směrem k parku tak, aby stromy méně stínily do oken. Původní přerostlé stromy a keře odstraní a jiné vysází zhruba o deset metrů dál. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí ašské radnice Milan Vrbata.
 

"Smyslem úprav jsou především hygienické důvody - přerostlá zeleň k domům propouští málo světla, kvůli rizikům pádu stromů byly zohledněny také obavy obyvatel ulice a chodců o bezpečnost osob a majetku," uvedl Vrbata. Zeleň bude odstraněna v desetimetrovém pásmu. Odtěžením zeminy vznikne svah, který zpevní gabionová zeď dlouhá asi 100 metrů a vysoká 0,6 metru.

Takto upravený terén nechá město osázet devíti stromy - buky a střemchami. K nim přibude více než 500 keřů, mimo jiné azalek, tisů, rododendronů a ptačích zobů. Práce by měly začít 1. října, dokončení je naplánováno do konce listopadu. "Doprava v Březové ulici nebude po dobu stavby omezena, jen bude instalováno dopravní značení, upozorňující na stavební práce a výjezd vozidel ze stavby," doplnil Vrbata.

Posunutí zeleného pásu vyjde město asi na 1,5 milionu korun. Aš se 13 000 obyvateli letos hospodaří se 191 miliony korun, investuje především do oprav komunikací. Aktuálně je před dokončením například rekonstrukce ulice Gustava Geipela.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist