https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/automobil-pouziva-k-nakupum-vice-nez-polovina-domacnosti-cr
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Automobil používá k nákupům více než polovina domácností ČR

19.2.2002 15:44 | PRAHA (ČIA)
Téměř třetina domácností České republiky (31 procent) používá automobil k nákupům velmi často, dalších 28 procent ho používá pro větší nákupy. Deset procent domácností automobil k nákupům používá zřídka, devět procent pro to nevidí potřebu a 21 procent nemá auto. Vyplývá to z průzkumu Shopping Monitor Central Europe, který v závěru roku realizovaly společnosti GfK Praha a Incoma Research ve spolupráci se svými sesterskými společnostmi v Polsku, Maďarsku a na Slovensku.
 

V používání automobilu k nákupům patří České republice mezi zmíněnou čtveřicí zemí jednoznačné prvenství. V Maďarsku ho velmi často používá 18 procent domácností, dalších 18 procent pro větší nákupy a šest procent zřídka. Na Slovensku automobil k nákupům velmi často používá 16 procent domácností, dalších 26 procent pro větší nákupy a 13 procent zřídka. V Polsku automobil k nákupům velmi často používá 16 procent domácností, dalších 23 procent pro větší nákupy a devět procent zřídka.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist