https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/automobilka-ford-v-britanii-nabidne-srotovne-2000-liber
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Automobilka Ford v Británii nabídne šrotovné 2000 liber

23.8.2017 02:50 (ČTK)
Ford předpokládá, že tímto krokem podpoří prodej na svém důležitém trhu. Firma je například výrobcem vozů Fiesta, což je nejprodávanější auto v Británii. Prodej aut se teď v Británii snižuje, v červenci meziročně klesl o devět procent. / ilustrační foto
Ford předpokládá, že tímto krokem podpoří prodej na svém důležitém trhu. Firma je například výrobcem vozů Fiesta, což je nejprodávanější auto v Británii. Prodej aut se teď v Británii snižuje, v červenci meziročně klesl o devět procent. / ilustrační foto
Foto | Lydia / Flickr.com
Americká automobilka Ford v Británii nabídne prémii 2000 liber (téměř 57.000 Kč) majitelům starších aut všech značek výměnou za nákup svých novějších ekologičtějších modelů. Firma to uvedla ve svém včerejším sdělení. Ford se tak připojuje k dalším automobilkám, které se pod tlakem vlád snaží dostat ze silnic méně ekologická auta.
 

Nabídka se týká všech vozů registrovaných před 31. prosincem 2009. Tato auta budou následně sešrotována. Výměna starých aut na benzin a naftu pomůže každoročně ušetřit 15 milionů tun oxidu uhličitého, tvrdí americká automobilka.

Ford předpokládá, že tímto krokem podpoří prodej na svém důležitém trhu. Firma je například výrobcem vozů Fiesta, což je nejprodávanější auto v Británii. Prodej aut se teď v Británii snižuje, v červenci meziročně klesl o devět procent.

Šrotovné letos nabídly svým zákazníkům také automobilky Vauxhall a BMW, pouze Ford je ale vyplatí i majitelům aut jiných značek.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist