https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/automobilka-hyundai-pry-planuje-jednosedadlovy-elektromobil
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Automobilka Hyundai prý plánuje jednosedadlový elektromobil

6.3.2016 11:22 | SOUL (ČTK)
Jihokorejská automobilka Hyundai Motor se rozhodla zahájit vývoj jednosedadlového elektromobilu i skútru s elektrickým pohonem. Informoval o tom list Korea Economic Daily s odvoláním na nejmenovaného představitele podniku. Firma podle listu pracuje rovněž na robotickém zařízení, které by mělo pomáhat v pohybu starším lidem, napsala agentura Reuters.
 

Hyundai je největší automobilkou v Jižní Koreji a spolu se sesterskou společností Kia tvoří pátého největšího výrobce aut na světě. Obě firmy se však v poslední době potýkají se zpomalením poptávky v Číně a na dalších rozvíjejících se trzích. Ve Spojených státech navíc získávají zpět ztracené pozice na trhu jejich američtí a japonští rivalové.

Čistý zisk Hyundai loni klesl o 13 procent na 6,42 bilionu wonů (130 miliard Kč). Dostal se tak na nejnižší úroveň za posledních pět let. Hyundai vyrábí automobily rovněž v České republice, v listopadu 2008 firma oficiálně zahájila sériovou produkci v Nošovicích na Frýdecko-Místecku.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist