https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/az-doslouzim-chci-do-kompostu?all_ids=1
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

Icebreaker Czech Republic: „Až dosloužím, chci do kompostu!“

16. dubna 2012 | Icebreaker Czech Republic
Oblékat se bez výčitek vůči životnímu prostředí, už neznamená chodit zahalen do pytle od brambor. Šatstvo s přízviskem bio a eko, které s ohledem na přírodu vzniklo, se stalo běžnou součástí nabídky obchodů. Jenže, co s ním až vám doslouží? Společnost Icebreaker důsledně dodržuje pravidla trvale udržitelného rozvoje, a tak myslí nejen na původ a zrod, ale i zánik svých výrobků. Oděvy z novozélandských ovcí typu merino můžete proto po letech spokojeného užívání jednoduše zkompostovat.

„Protože Icebreaker šije oblečení z ovčí vlny merino, jsou všechny oděvní kousky od ponožek po kabáty biologicky odbouratelné. Až tedy jednou nastane čas rozloučit se s vaším prastarým Icebreakerem, můžete svého věrného druha, se kterým jste zažili spoustu dobrodružství, uložit bez obav do země. V průměru za patnáct až třicet týdnů se z něj polovička ztratí,“ vysvětlil manažer marketingu a PR Icebreakeru pro Střední a Východní Evropu David Chovanec. Rychlost rozpadu ovlivňuje půda a gramáž vlněného oděvu. Jak ale dokládá video z testu provedeného na Novém Zélandu, po šesti měsících pod zemí nezůstane z Icebreakeru takřka ani nitka https://www.youtube.com/watch?v=u2dsG6P0QxE&feature=youtu.be. „Pokud chcete návrat do půdy vašemu Icebreakeru ulehčit, nastříhejte jej na menší kousky a zahrabte do kompostu, který je dobře provzdušňován a žije v něm dostatek aktivních žížal a bakterií,“ poradil David Chovanec.
Kontakty:

David Chovanec
Marketing & PR Manager Icebreaker Czech Republic s.r.o.
Olbrachtova 1800, Tišnov
Tel: +420 549 213 879
Mobil: +420 773 637 359
Fax: +420 549 213 879
Email: david.chovanec@Icebreaker.com

Barbora Mocová
MediaClar, s.r.o. – Public Relations
Uhelný trh 9, Praha 1
Tel: +420 222 311 887
Mobil: +420 774 849 117
Email: barbora.mocova@mediaclar.cz

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist