https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/behem-klimaticke-konference-bude-strezit-francouzske-hranice-8000-policistu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Během klimatické konference bude střežit francouzské hranice 8000 policistů

25.11.2015 11:35 | PAŘÍŽ (ČTK)
Zhruba 8000 policistů a četníků bude na přelomu listopadu a prosince nasazeno na francouzských hranicích kvůli bezpečnostním kontrolám během klimatické konference OSN. Na bezpečnost v místě konání akce na pařížském předměstí Le Bourget bude dohlížet dalších 2800 policistů, sdělilo francouzské ministerstvo vnitra.
 

"Celkem bude na území Francie působit 120 000 policistů, četníků a vojáků," uvedl ministr vnitra Bernard Cazeneuve, citovaný agenturou AFP. Francie se tak po krvavých atentátech v Paříži z předminulého pátku snaží zajistit bezpečnost zasedání, které začne za účasti mnoha hlav států a vlád 30. listopadu.

Starostka Paříže Anne Hidalgová vyzvala obyvatele města, aby v neděli a pondělí nejezdili autem. Pařížané v tyto dny mohou využít hromadnou dopravu zdarma.

Cílem klimatické konference je omezit globální oteplování planety. Dohoda z Francie by měla nahradit Kjótský protokol z roku 1997. Na zahájení přijede nejméně 138 hlav států a vlád. Účast už mimo jiné přislíbil americký prezident Barack Obama. Za Českou republiku se zúčastní premiér Bohuslav Sobotka.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist