https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/benesovska-radnice-vypsala-soutez-na-obnovu-parku-klasterka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Benešovská radnice vypsala soutěž na obnovu parku Klášterka

28.8.2017 12:30 | BENEŠOV (ČTK)
Benešovská radnice vypsala soutěž na obnovu parku Klášterka v centru města. Počítá se s instalací osvětlení, úpravou cest a vytvořením míst pro pikniky. Podobu projektu bude moci ovlivnit veřejnost. / ilustrační foto
Benešovská radnice vypsala soutěž na obnovu parku Klášterka v centru města. Počítá se s instalací osvětlení, úpravou cest a vytvořením míst pro pikniky. Podobu projektu bude moci ovlivnit veřejnost. / ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Benešovská radnice vypsala soutěž na obnovu parku Klášterka v centru města. Počítá se s instalací osvětlení, úpravou cest a vytvořením míst pro pikniky. Podobu projektu bude moci ovlivnit veřejnost. Zadávací dokumentaci radnice zveřejnila na internetu.

 

Starosta Petr Hostek (ČSSD) už dříve řekl, že park potřebuje hlavně osvětlení, aby nepřitahoval narkomany a lidé se v něm cítili bezpečně. Prostor by měl také monitorovat městský kamerový systém.

Klášterkou se nazývá území s loukou a stromy pod kostelem mezi prodejnou Penny Market a hřbitovem. V současnosti je minimálně navštěvováno, chybí mobiliář a cesty nejsou zpevněny. Schází také propojení se čtvrtí Karlov přes farní zahradu a s Čechovou ulicí u Penny Marketu.

V parku by měly vzniknout okruhy pro běhání či venčení psů, odpočinkové zóny, lavičky, vyhlídky a altány. Město by chtělo v Klášterce pořádat sportovní a společenské akce. Nová podoba parku by měla být známa ještě letos na podzim. Porota vybere z přihlášených architektů a projektantů tři uchazeče, kteří zpracují studii. K hodnocení návrhů bude přizvána i veřejnost.

Další významné parky v Benešově nejsou, lidé si podle radnice stěžují na nedostatek zeleně. Nedaleko je sice zámecký park u Konopiště, pěšky se však k němu obtížně dostává.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist