https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/bobek-spoluprace-eaza-s-cinskymi-zoo-umozni-vymeny-zvirat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Bobek: Spolupráce EAZA s čínskými zoo umožní výměny zvířat

1.6.2017 14:00 | DOLNÍ DOBŘEJOV (ČTK)
Pražská zoo plánuje vybudování expozice pro pandy velké a vzácné primáty langury čínské, vzniknout má na místě nynějšího pavilonu ledních medvědů.
Pražská zoo plánuje vybudování expozice pro pandy velké a vzácné primáty langury čínské, vzniknout má na místě nynějšího pavilonu ledních medvědů.
Evropská asociace zoologických zahrad (EAZA) chce spolupracovat s pekingskou zoo i dalšími čínskými chovnými zařízeními. Umožní to například výměnu zvířat a zajistí i to, že welfare neboli životní pohoda zvířat v čínských zoologických zahradách bude odpovídat evropským standardům. ČTK to včera při setkání s novináři na chovné stanici v Dolním Dobřejově na Benešovsku řekl ředitel pražské zoo Miroslav Bobek.
 

Záležitost podle něj řešili vrcholní představitelé EAZA při nedávné cestě do Číny, které se Bobek také zúčastnil. "Jednali jsme tam o spolupráci pekingské zoo, potažmo takových těch dobrých čínských zoo s evropskou asociací, což je strašně dobrá zpráva," uvedl.

"Umožní to výměnu zvířat - jak získávání zvířat z Číny do Evropy, tak posílání z Evropy do Číny, což třeba v případě goril já bych považoval za opravdu skvělé, protože je přetlak samců, je snaha je kastrovat, ale to se mi moc nelíbí. A když by byli v dobrých podmínkách třeba v Pekingu, tak je to prostě ideální," podotkl Bobek.

Pražská zoo plánuje vybudování expozice pro pandy velké a vzácné primáty langury čínské, vzniknout má na místě nynějšího pavilonu ledních medvědů. Podle Bobka už skončila architektonická soutěž a bude se pracovat na projektové dokumentaci. Výstavba ale rozhodně není otázkou příštího roku. "Souvisí to s koncepčním rozvojem zoo a vybudováním nových expozic a pavilonů. Takže se bavíme o několika letech," dodal.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist