https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/botanicka-zahrada-v-praze-letos-predstavi-rostliny-ameriky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Botanická zahrada v Praze letos představí rostliny Ameriky

5.4.2017 09:40 | PRAHA (ČTK)
Zahradu v Troji, která je příspěvkovou organizací Prahy, ročně navštíví 300.000 návštěvníků. Její provoz stojí kolem 70 milionů korun ročně. Aktuálně nemá jmenovaného ředitele, vedením je pověřený Bohumil Černý.
Zahradu v Troji, která je příspěvkovou organizací Prahy, ročně navštíví 300.000 návštěvníků. Její provoz stojí kolem 70 milionů korun ročně. Aktuálně nemá jmenovaného ředitele, vedením je pověřený Bohumil Černý.
Botanická zahrada v Praze letos představí Ameriku jako kontitent. Kromě tamních rostlin se zaměří také na původní obyvatele i gastronomii. O zahájení nové sezony v sobotu 1. dubna informovala městská příspěvková organizace v tiskové zprávě.
 

"Připravujeme nové výsadby rostlin z amerického kontinentu v expozici Severoamerické prérie. Těšit se můžete na rozkvetlý záhon, který letos bude obohacený o nové druhy letniček, trvalek a plodiny Nového světa," pozval návštěvníky náměstek ředitele pro odbornou činnost Vlastimil Rybka. V červenci pak chystá zahrada Indiánský den, v srpnu American Food Day (Den amerického jídla).

V expozici Medonosných rostlin přibudou nové vzdělávací prvky pro děti. Novinkou bude také altán v Ornamentální zahradě, kde bude sídlit bistro s nabídkou zdravého občerstvení a vína z tamní vinice svaté Kláry. Součástí bude i přednáškový prostor a sociální zařízení pro návštěvníky.

Zahrada také opravila část sítě cest. "Od samoobslužného vstupu ze směru od Bohnic nyní mohou návštěvníci pohodlně sejít zpevněnou cestou až do Ornamentální zahrady. Začátkem dubna otevřeme i páteřní komunikaci od severní pokladny na vyhlídku u Severoamerické prérie," uvedl Bohumil Černý, pověřený řízením zahrady.

Další expozice bude organizace letos připravovat, chystá například Mediterán nebo Pueblo. Řeší také nový vstup do zahrady z vinice a na konci roku chce zahájit stavbu vodovodu za 48 milionů korun, který k zalévání bude přivádět vodu z Vltavy.

Radní loni v říjnu schválili botanické zahradě investice na příští tři roky řádově za půl miliardy korun. Největší plánovanou stavbou je nový vstupní objekt ze severní strany zahrady za 251 milionů korun. Se sto miliony se počítá na dostavbu západního areálu v okolí skleníku Fata Morgana.

Zahradu v Troji, která je příspěvkovou organizací Prahy, ročně navštíví 300.000 návštěvníků. Její provoz stojí kolem 70 milionů korun ročně. Aktuálně nemá jmenovaného ředitele, vedením je pověřený Bohumil Černý. Loni v listopadu rada odvolala ředitele Oldřicha Vacka, který nastoupil v květnu. Nahradil Věru Bidlovou, kterou rada odvolala kvůli chybám v hospodaření v červenci 2015.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist