https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brnenskou-zoo-letos-dosud-navstivilo-pres-300-000-lidi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brněnskou zoo letos dosud navštívilo přes 300.000 lidí

30.11.2016 15:29 | BRNO (ČTK)
Brněnskou zoo letos do konce listopadu navštívilo přes 300 000 lidí, loni jich za stejné období přišlo 251 000. Roční výsledek tak bude druhým nejlepším za posledních 20 let, uvedla mluvčí zoo Monika Brindzáková.
 

Návštěvnost od ledna do října byla letos v každém měsíci vyšší než ve srovnání s loňskými měsíci, přičemž prázdniny byly v tomto ohledu i lepší než ty v roce 2008, kdy se v zahradě představila první lední medvíďata Bill a Tom. V červenci i v srpnu letos návštěvnost poprvé překročila padesátitisícovou hranici.

Nejvíce lidí do brněnské zoo za posledních dvacet let přišlo právě v roce 2008, a to 326.930. Tomuto číslu se letošní počet lidí, kteří se do zoo zatím přišli podívat, blíží. "Třísettisícovou návštěvností se dostává naše zahrada na hranici únosnosti, co se týká služeb pro návštěvníky. Příčinou je absence parkoviště, zastaralý vstup do zoo a chybějící pavilony, které by zvýšily návštěvnost zejména v zimních měsících. Bude záležet na podpoře veřejnosti a na prioritách města, zda se rozhodne v příštích letech investovat stovky milionů korun, které by zahradu posunuly mezi moderní turistické cíle České republiky," uvedl ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

Brněnská zoologická zahrada byla otevřena v roce 1953 a do roku 1997 byl prodej vstupenek v režimu trhacích kotoučových lístků. V roce 1997 v zoo zavedli registrační pokladny, díky kterým se zpřesnila i evidence návštěvníků. Od roku 2007 funguje v zoo turniketový systém.

V padesátých a šedesátých letech se roční návštěvnost zařízení pohybovala kolem 250 000, v sedmdesátých a osmdesátých letech vystoupala v průměru na 430 000. Změna přišla v devadesátých letech, kdy návštěvnost i v souvislosti s otevřením hranic klesla na průměrných 200 000. Od roku 1997 do roku 2007 se opět vrátila na úroveň 250 000 ročně.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist