https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brno-ma-u-prehrady-ode-dneska-nova-mista-pro-verejne-grilovani
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brno má u přehrady ode dneška nová místa pro veřejné grilování

30.9.2016 09:07 | BRNO (ČTK)
Martin Ander griluje.
Martin Ander griluje.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Z. Kovařík / Brno
Tři nová místa pro grilování nabízí veřejnosti město Brno na plážích u přehrady. Nacházejí se v Rokli, pod Dymou a na Kozí horce, sdělil včera primátorův náměstek Martin Ander (SZ). Další má vzniknout v příštím roce na Sokolském koupališti. Celkem vyjdou čtyři grilovací místa na čtvrt milionu korun. Jejich úkolem je zvýšit atraktivitu přehrady. Dříve ji lidé moc nevyhledávali, ale po vyčištění vody před pár lety jich chodí v létě na pláže přehrady tisíce.
 

V přehradě se v minulosti nedalo koupat kvůli špatné kvalitě vody. Po vyčištění od sinic už je ale vhodná ke koupání a v létě je vyhledávaným cílem rekreantů, kteří nemusejí platit vstupné. Město už na některých místech kolem přehrady vybudovalo veřejné WC, převlékárny, sprchy, dětská hřiště, ale také tam umístilo venkovní posilovací stroje.

Grilovací místa mají být dalším stupněm atraktivnosti přehrady. "Místa jsme vybrali s ohledem na maximální bezpečnost při rozdělávání ohně a se snahou, aby provoz grilovacích míst co nejméně rušil ostatní rekreační aktivity na plážích přehrady," uvedl Ander.

Lidé si tam mohou rozdělat oheň, připravit si na grilu jídlo nebo si opéct špekáčky. Vzorem se Brnu staly grilovací stoly fungující například v parcích v Kodani. V okolí grilovacích stolů je terén upravený a vysypaný drobným kamením, k vybavení patří i stůl s lavicemi.

Správcem zřízených veřejných grilovacích míst bude společnost Lesy města Brna, která se stará o pláže na Brněnské přehradě a spravuje všechna ostatní rekreační zařízení v lokalitě.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist