https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brno-zatepli-a-modernizuje-budovy-tri-skol-za-83-milionu-2
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brno zateplí a modernizuje budovy tří škol za 83 milionů

23.3.2017 08:30 | BRNO (ČTK)
Stavební úpravy v MŠ Nejedlého vyjdou zhruba na 5,5 milionu korun a v ZŠ Černopolní na 5,1 milionu korun. Zateplí se obvodový plášť a střecha, práce se uskuteční o letošních prázdninách. / ilustrační foto
Stavební úpravy v MŠ Nejedlého vyjdou zhruba na 5,5 milionu korun a v ZŠ Černopolní na 5,1 milionu korun. Zateplí se obvodový plášť a střecha, práce se uskuteční o letošních prázdninách. / ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Brno za 83 milionů korun zateplí a modernizuje budovy tří škol. Téměř 73 milionů budou stát práce v ZŠ Laštůkova v městské části Bystrc, zbytek stavební úpravy v MŠ Nejedlého a MŠ Černopolní v městské části Brno-sever. Novinářům to řekl primátorův náměstek Richard Mrázek (ANO). Většina prací se uskuteční o letních prázdninách.
 

Radní hledají firmy, které zateplení a úpravy provedou. Opravy mají zejména snížit energetickou náročnost budov, a tím i ušetřit za vytápění. "U ZŠ Laštůvkova se vymění okna a dveře a objekt se zateplí," uvedl Mrázek. V plánu jsou podle něj i vnitřní úpravy a rekonstrukce inženýrských sítí, jako jsou kanalizace a rozvody. Stavební úpravy budou provedeny především o letošních prázdninách a o prázdninách v roce 2018.

Stavební úpravy v MŠ Nejedlého vyjdou zhruba na 5,5 milionu korun a v ZŠ Černopolní na 5,1 milionu korun. Zateplí se obvodový plášť a střecha, práce se uskuteční o letošních prázdninách. Město bude projekty spolufinancovat i ze zdrojů Evropské unie z Operačního programu životní prostředí.

Brno má skoro 140 mateřských škol, kam chodí okolo 11.500 dětí. Zřizuje také skoro 70 základních škol, které navštěvuje bezmála 30.000 dětí.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist