https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/bursikuv-les-do-predcasnych-voleb-nepujde
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Bursíkův LES do předčasných voleb nepůjde

11.9.2013 18:04 | PRAHA (Ekolist.cz)
Liberární ekologická strana nechce v podzimních volbách "přispět k rozmělnění hlasů voličů pravého středu". Na fotografii Martin Bursík a Ladislav Miko
Liberární ekologická strana nechce v podzimních volbách "přispět k rozmělnění hlasů voličů pravého středu". Na fotografii Martin Bursík a Ladislav Miko
Foto | Hugo Charvát / Ekolist.cz
Podle tiskového prohlášení se strana již pro předčasné podzimní volby pokusila spojit síly od středu napravo a jednala o spolupráci s KDU-ČSL. "Navzdory dobré vůli jsme však nedokázali v tak krátké době překlenout konkrétní programové rozpory," říká tiskové prohlášení strany LES.
 

Založení Liberálně ekologické strany (LES) podpořilo podle petičního výboru během několika dnů více než dva tisíce tisíc lidí. Další prý denně přicházejí a nabízí aktivní účast na rozvoji strany.

Ambicí strany LES je podle organizačního výborů vybudovat silnou, stabilní liberálně a ekologicky orientovanou stranu a ve volbách uspět. "V těchto ´příliš předčasných´ volbách hrozí, že bychom byli jedněmi z těch, kteří přispějí k rozmělnění hlasů voličů pravého středu, a to si s ohledem na zájmy země nepřejeme," říká prohlášení podepsané Martinem Bursíkem, Matějem Hollanem, Ladislavem Mikem, Ivanem Ryndou a Olga Sommerovou.

LES bude vlastního vyjádření dále budovat personální i myšlenkovou základnu liberální strany zohledňující ekologická témata, a zúčastní se politického života kandidaturou v evropských, senátních a dalších volbách. "Tyto volby nejsou volbami posledními," vzkazuje LES.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist