https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/carrefour-stavi-nahradni-park
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Carrefour staví náhradní park

30.11.2001 16:36 | PRAHA (EkoList)
Až sto stromů slíbily vysadit společnosti Eden Development a Carrefour jako náhradu za park před kulturním centrem Eden v pražských Vršovicích, kde chtějí postavit hypermarket.
 

Proti stavbě Obchodního střediska Eden, jehož hlavní součástí má být hypermarket Carrefour, protestují místní občané i ekologické organizace, obávající se nárůstu dopravy na již dnes rušné křižovatce. Zároveň chtějí zabránit zmizení parku, který umožňuje hluku i výfukovým plynům se rozptýlit.

Výstavbu nového parku na křižovatce ulic Bohdalecká a Nad Vršovickou horou, která se nachází asi dva kilometry od plánovaného hypermarketu, dnes slavnostně zahájili zasazením prvního stromu starosta Prahy 10 a zástupci firem Eden Development a Carrefour ČR. Všichni tři ve svých projevech zdůraznili své přesvědčení o brzkém položení základního kamene hypermarketu.

Nový park by mělo tvořit sedmdesát až sto stromů a až tisíc pět set keřů. Investor slíbil postavit také chodníky s lavičkami a osvětlením.


reklama

 
Tomáš Kramár

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist