https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cheb-jedna-o-zpristupneni-ricniho-ostruvku-pod-hradem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Cheb jedná o zpřístupnění říčního ostrůvku pod hradem

25.10.2017 10:47 | CHEB (ČTK)
Cheb jedná s Povodím Ohře o zpřístupnění říčního ostrůvku pod chebským hradem. Měla by tam vzniknout pikniková louka. Přístup na ostrůvek by ale měl být jen přes den, v podobném režimu, jako je nedaleký areál Krajinka, řekla místostarostka Gabriela Licková (Koalice pro Cheb).
 

"Při nedávném jednání se zástupci státního podniku Povodí Ohře, do jehož správy ostrůvek stejně jako řeka patří, se ukázalo, že bychom se mohli dohodnout. Máme připravit nějakou reálnou koncepci a předložit ji Povodí k posouzení. Nesmí tam například být nic, co by bránilo toku vody, tedy ani pevné lavičky či lehátka. Jde totiž o záplavové území," uvedla Licková.

Přístupná v denní dobu by byla jen část ostrova blíže k Americkému mostu, kde bývaly zahrádky. Druhou část s vodní elektrárnou zpřístupnit nelze. Přesto by se tam mohly podle Lickové například čas od času dny otevřených dveří pro zájemce.

Město chce ještě s odborníky prověřit, jestli se na ostrově nevyskytují vzácné dřeviny nebo rostliny, které by mohly bránit jeho zpřístupnění, dodala Licková.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist