https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cheb-resi-co-s-vraky-aut-ke-kterym-se-majitele-nehlasi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Cheb řeší, co s vraky aut, ke kterým se majitelé nehlásí

1.4.2017 05:50 | CHEB (ČTK)
Města sice mají určité možnosti, jak vrak odtáhnout a zlikvidovat, ale procedura, kdy se na auto umístí výzva k odstranění, trvá měsíce. Ilustrační foto.
Města sice mají určité možnosti, jak vrak odtáhnout a zlikvidovat, ale procedura, kdy se na auto umístí výzva k odstranění, trvá měsíce. Ilustrační foto.
V Chebu řeší, co s opuštěnými auty, která nechají majitelé na ulici. Autovraky brání například při jarním blokovém čištění. Často jde přitom o vozidla, která pocházejí ze sousedního Německa, řekl místostarosta Chebu Zdeněk Hrkal (ANO).
 

"Stávají se případy, kdy řidič z Německa vyrazí za hranice, tady sundá SPZ a šrot tu prostě nechá. Město pak nemá prakticky žádné páky, jak s autem naložit," uvedl Hrkal.

Před letošním jarním čištěním komunikací strážníci městské policie zmapovali zjevně opuštěná vozidla ve městě. Jde nejméně o dvacítku aut. Podle Hrkala nejčastěji majitelé nechávají vraky na sídlištích, zejména na Zlatém vrchu, ale také na parkovištích u supermarketů. Ta jsou ale soukromá.

Města sice mají určité možnosti, jak vrak odtáhnout a zlikvidovat, ale procedura, kdy se na auto umístí výzva k odstranění, trvá měsíce. I vraky, které zůstanou na ulici například po dopravní nehodě, zůstávají někdy na ulici měsíce. Například při blokovém čištění musí město odstraněné auto zase na parkovací místo vrátit, pokud už není obsazené.

Jarní blokové čištění začne v Chebu za týden. Na úklid musí vždy předem upozornit dopravní značky. Ještě před samotným čištěním vyzývají strážníci z auta, aby řidiči odjeli. Pokud auto zůstane zaparkované na ulici, která se uklízí, přijde na řadu odtah. Ten v Chebu přijde u auta do dvou tun na 833 korun a 119 korun za den umístění na střeženém parkovišti.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist