https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cheb-vypovedel-smlouvu-o-svozu-odpadu-od-dubna-prejde-na-mesto
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Cheb vypověděl smlouvu o svozu odpadů, od dubna přejde na město

2.1.2017 13:41 | CHEB (ČTK)
Město Cheb vypovědělo smlouvu o svozu a likvidaci komunálního odpadu se společností Marius Pedersen. Připravuje se na plánované převzetí svozu na město od letošního dubna. Zároveň ale město ještě s firmou jedná o ukončení smlouvy dohodou, řekl dnes novinářům starosta Chebu Petr Navrátil (za ČSSD).
 

Podle Navrátila by město ukončilo spolupráci raději dohodou, muselo ale pro jistotu podat výpověď v dohodnutém předstihu. "Zároveň běží výběrové řízení na skládku. Máme už nakoupené vozy na svoz, které by měly přijít v polovině března. Máme už dohodu s Marius Pedersen na odkoupení nádob na odpad a také už nabíráme lidi, řidiče a lidi na stupačky," popsal přípravy Navrátil.

Město si od převzetí svozu odpadu pod městskou společnost Chetes slibuje do budoucna částečné úspory. Zpočátku ale změna dodavatele služby přinese městu vyšší náklady.

Cheb dává na likvidaci komunálního odpadu, provoz sběrných dvorů či likvidaci černých skládek ročně asi 45 milionů korun. Na poplatcích za odpad přitom od lidí vybere jen zhruba 20 milionů korun.

Firma Marius Pedersen ale z Chebu zcela nezmizí. Bude i nadále zajišťovat svoz a likvidaci odpadu pro podnikatelské subjekty. Tuto službu zatím městská firma Chetes nabízet nebude.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist