https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cheb-vyrazne-omezi-projekt-uprav-poohri-neziskal-dotace
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Cheb výrazně omezí projekt úprav Poohří, nezískal dotace

27.9.2016 15:19 | CHEB (ČTK)
Cheb nezískal dotaci na úpravy Poohří. Projekt další Krajinné výstavy, na které chtěl Cheb spolupracovat s německým Bayreuthem, proto výrazně omezí a zkusí znovu požádat o dotaci. Místo téměř 30 milionů korun by do úprav okolo přehrady Skalka mělo jít asi osm milionů, řekl místostarosta Chebu Pavel Hojda (KSČM).
 

"Připravili jsme minimalistickou verzi, která počítá s tím, že tam budou upraveny cesty podél břehu i v lese. Nově jsme se dohodli, že vybudujeme malý mostek přes rokli směrem k vyhlídce. Bude tam bludiště, upravíme altán u bývalého koupaliště i cestu k vyhlídce Egerwarte," popsal Hojda.

Cheb se už dvakrát připojil k německým městům, která pořádala v Německu oblíbené Krajinné výstavy. Pokaždé díky dotacím upravil dosud zanedbanou část města, zejména podél řeky Ohře. Na příští rok chystalo město rozsáhlé úpravy v blízkosti přehrady Skalka. Měly zahrnovat například stavbu crossové dráhy a dalších objektů pro rekreaci a volný čas. Po zmenšení rozsahu projektu zůstane město hlavně u úprav zeleně a sítě cest.

Podle Hojdy by omezené úpravy Poohří město provedlo, i pokud by se ani na omezený projekt nepodařilo dotace získat. Každopádně by tyto úpravy měly být dokončeny v květnu nebo červnu příštího roku


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist