https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cheb-zpristupnil-rajskou-zahradu-uvnitr-frantiskanskeho-klastera
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Cheb zpřístupnil Rajskou zahradu uvnitř františkánského kláštera

25.7.2016 14:38 | CHEB (ČTK)
Město Cheb zpřístupnilo další část zahrad františkánského kláštera. Nová Rajská zahrada vznikla v prostranství uprostřed unikátní křížové chodby. Pracuje se i na dokončení takzvané zadní zahrady, která propojí už hotové přístupné klášterní zahrady s vnitřními prostory kláštera, řekl ČTK starosta Chebu Petr Navrátil (ČSSD).
 

"V konečné fázi by měla být propojena Rajská zahrada s těmi ostatními tak, aby vzniknul průchozí okruh, kudy by návštěvníci mohli procházet jak už těmi přístupnými, tak i nově opravenými částmi kláštera. Otevřou se tím nové zahrady, v létě příjemné chladné," řekl Navrátil.

Do úprav kláštera a zpřístupnění zahrad dalo město od loňského roku zhruba dva miliony korun. Největší stavba kláštera, kostel Zvěstování Panny Marie, zatím zůstává bez využití.

"Vloni jsme investovali milion korun do opravy vitrážového okna. Těch nás ještě čeká několik, ale je to drahá záležitost. V kostele se občas pořádají koncerty a je součástí prohlídkového okruhu, ale v současné době nemáme žádný plán jeho každodenního využití.

Františkánský klášter byl založen ve 13. století na okraji tehdejšího středověkého města. Nejznámější je jeho gotická čtvercová křížová chodba, která obklopuje novou Rajskou zahradu. Klášter před několika lety město od církve koupilo a postupně jej opravuje.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist