https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/chebske-riegrovy-sady-projdou-rekonstrukci-za-dva-miliony-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Chebské Riegrovy sady projdou rekonstrukcí za dva miliony korun

5.9.2016 13:16 | CHEB (ČTK)
Cheb dá na rekonstrukci Riegrových sadů více než dva miliony korun. Na jedné z největších zelených ploch v centru města bude nová cestní síť i dětská hřiště. Práce by měly být hotovy do konce října, řekl dnes novinářům starosta Chebu Petr Navrátil (ČSSD).
 

"Kácení a prořezávky v parku se dělaly už na jaře. Chtěli jsme rovnou pokračovat, ale nevyšlo nám výběrové řízení. V opakované soutěži se ale cena podařila snížit z původních 3,6 milionů na 2,3 milionu korun," uvedl Navrátil. "Ušetřené peníze chce dát na dokoupení herních prvků do parku," dodal.

Kromě cest město plánuje v parku vybudovat dvě hřiště pro malé děti a jedno pro větší s novými herními prvky. Práce na rekonstrukci parku začnou zřejmě už v tomto týdnu.

V posledních letech už město opravilo Městské sady, letos dokončilo i rozšíření klášterních zahrad a na příští rok připravuje rekonstrukci Sadů míru. Tam by mohla vzniknout i malá asijská zahrada vytvořená ve spolupráci s vietnamskými partnery. Úprav by se měly postupně dočkat i Dvořákovy sady na Zlatém vrchu, které jsou asi největší zelenou plochou v intravilánu města.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist