https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/chtel-bych-byt-dal-ministrem-zivotniho-prostredi-rika-brabec-a-chce-vest-debatu-o-slouceni-se-zemedelstvim
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Chtěl bych být dál ministrem životního prostředí, říká Brabec. A chce vést debatu o sloučení se zemědělstvím

5.10.2017 04:47 | PRAHA (Ekolist.cz)
„Kdyby ta nabídka přišla, pak bych byl rád ministrem životního prostředí i v dalším volebním období, řekl včera Richard Brabec (ANO).
„Kdyby ta nabídka přišla, pak bych byl rád ministrem životního prostředí i v dalším volebním období, řekl včera Richard Brabec (ANO).
Foto | Martin Mach Ondřej / Ekolist.cz
„Kdyby ta nabídka přišla, pak bych byl rád ministrem životního prostředí i v dalším volebním období, řekl včera Richard Brabec (ANO). Hned po svém nástupu na úřad prý musel hlavně hasit problémy po svých předchůdcích a na koncepční práci bylo málo času. „Řadu věcí bych rád dotáhl,“ říká Brabec.
 

Pozoruhodné je, že Richard Brabec chce být šéfem úřadu, který jeho strana ANO 2011 chce sloučit s ministerstvem zemědělství. Stojí to tak alespoň v jejím volebním programu. Nevládní organizace před takovým krokem varují, podle nich je samostatné, odborné a nezávislé ministerstvo životního prostředí důležité pro ochranu zdraví lidí i krajiny.

Richard Brabec včera uvedl, že pokud ANO ve volbách zvítězí, neznamená to, že se ministerstvo životního prostředí zruší hned. „ANO řeklo, že chce diskutovat, kdy a za jakých okolností by se mohly agendy ministerstva životního prostředí a zemědělství spojit. A také jak zaručit, že bude zachována ochrana životního prostředí,“ řekl Brabec. A dodává, že například v Rakousku je agenda ochrany přírody sloučená se zemědělstvím a obnovitelnými zdroji.

Podle něho nemá být debata o zrušení ministerstva životního prostředí, ale o spojení s ministerstvem zemědělství. „Ty úřady se v řadě agend překrývají. Nám se s ministrem zemědělství Jurečkou povedlo dokázat, že jsme schopni se na řešení řady věcí dohodnout. Podařilo se nám, aby dvě znepřátelená ministerstva spolupracovala,“ říká Brabec.

Podle ministra nemá jít o zrušení ministerstva životního prostředí, ale má se vést debata o tom, jak zařídit, aby na jednom úřadu měly oba současné rezorty stejnou pozici.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Martin Mach Ondřej

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist