https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cina-zadrzela-720-osob-a-rozdala-milionove-pokuty-za-znecisteni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Čína zadržela 720 osob a rozdala milionové pokuty za znečištění

12.1.2017 08:30 | PRAHA (ČTK)
Čína už třetím rokem vede boj proti znečištění, v jehož rámci se snaží napravit škody napáchané na svém vzduchu, půdě a vodě po desetiletích rychlého ekonomického růstu. Na fotce je zobrazen Peking za čistého ovzduší a ve smogu.
Čína už třetím rokem vede boj proti znečištění, v jehož rámci se snaží napravit škody napáchané na svém vzduchu, půdě a vodě po desetiletích rychlého ekonomického růstu. Na fotce je zobrazen Peking za čistého ovzduší a ve smogu.
Čína v loňském roce zadržela 720 osob v rámci pokračující "války proti znečištění". Hlavní město Peking loni udělilo pokuty dosahující v přepočtu 21,8 milionu dolarů (téměř 556 milionů korun) za porušování zákonů na ochranu životního prostředí. Informovala o tom čínská média.
 

Kvůli obavám o životní prostřední vláda v Pekingu zamítla jedenáct projektů v hodnotě dosahující v přepočtu zhruba 14 miliard dolarů, uvedla oficiální tisková agentura Nová Čína.

Čína už třetím rokem vede boj proti znečištění, v jehož rámci se snaží napravit škody napáchané na svém vzduchu, půdě a vodě po desetiletích rychlého ekonomického růstu.

Minulý týden vyhlásil Peking vysoký stupeň varování proti smogu, který přiměl obyvatele nevycházet z domů, pokud to nebylo naprosto nutné. Podobné poplachy se v posledních letech především v zimních měsících opakují pravidelně.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
dk ank
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist