https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cizp-na-skladce-na-bruntalsku-se-nepovolene-nakladalo-s-odpady
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČIŽP: Na skládce na Bruntálsku se nepovoleně nakládalo s odpady

21.9.2016 14:41 | OLOMOUC (ČTK)
Inspektoři ostravské pobočky České inspekce životního prostředí (ČIŽP) uložili pokutu 1,1 milionu korun uničovské společnosti Italpe za nepovolenou úpravu odpadů na skládce ve Dvorcích na Bruntálsku. Společnost tam údajně nezákonně uložila 108 000 tun odpadu. ČTK to řekla mluvčí ČIŽP Jana Jandová.
 

"Firma vážným způsobem porušila zákon o integrované prevenci a dopustila se také porušení zákona o odpadech," řekla. Provozovatel skládky podle ní v roce 2014 přijal do svého zařízení 108 000 tun směsného komunálního odpadu, který pocházel ze sanace ekologické zátěže v lokalitě Litovel-Nasobůrky, a ten ve svém zařízení mechanicky upravoval. "Toto upravování odpadů však v zařízení nebylo vůbec povoleno. Naopak bylo v rozporu s platným integrovaným povolením vydaným Krajským úřadem Moravskoslezského kraje," uvedl ředitel Oblastního inspektorátu ČIŽP v Ostravě Karel Kozubek.

Ve stejném roce se podle něj společnost dopustila i dalšího pochybení, které s nepovolenou úpravou přijatých odpadů souviselo. "O přijatých odpadech nahlásila firma nepravdivé údaje do ročního hlášení za rok 2014. Tím porušila zákon o odpadech," uvedl Kozubek. Dodal, že dotčená společnost se proti pokutě odvolala. Ministerstvo životního prostředí však odvolání zamítlo a sankci v celé výši potvrdilo.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist