https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/creutzfeldt-jakobova-nemoc-zatim-u-plzenskeho-pacienta-nebyla-potvrzena
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Creutzfeldt-Jakobova nemoc zatím u plzeňského pacienta nebyla potvrzena

14.6.2001 19:53 | PLZEŇ (ČIA)
Ani opakované vyšetření zatím neprokázalo předpoklad lékařů, že pacient plzeňské Fakultní nemocnice podezřelý z onemocnění Creutzfeldt-Jakobovou chorobou na tuto lidskou formu nemoci šílených krav opravdu zemřel. Uvedl to dnes přednosta patologického ústavu Fakultní nemocnice v Plzni František Fakan.
 

Muž, jehož identitu zdravotníci tají, zemřel loni koncem roku na poškození mozku, ačkoli předtím žádné potíže takového charakteru neměl. Podle plzeňských lékařů vykazovalo jeho onemocnění příznaky Creutzfeldt-Jakobovy nemoci. Podle nich tomu nasvědčovala i mozková tkáň. Muž navíc údajně delší dobu žil v zemi, kde výskat této choroby byl již potvrzen.

"Vzorek mozkové tkáně jsme dvakrát poslali do specializované laboratoře v Bratislavě. Ale i při jeho opakovaném vyšetření byl výsledek negativní," uvedl Fakan. Fakultní nemocnice v Plzni proto vzorek nyní posílá ještě do jedné ze dvou referenčních evropských laboratoří, aby mohla případ definitivně uzavřít.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist