https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/daimler-predstavi-elektromobil-s-vysokym-dojezdem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Daimler představí elektromobil s vysokým dojezdem

13.6.2016 02:04 | FRANKFURT NAD MOHANEM (ČTK)
Německý automobilový koncern Daimler v říjnu na pařížském autosalonu představí nový elektromobil značky Mercedes, který dokáže ujet na jedno nabití 500 kilometrů. Uvedl to podle agentury Reuters vývojový ředitel firmy Thomas Weber. Dodal, že na trh by se měl nový elektromobil dostat v tomto desetiletí.
 

Daimler i další evropské automobilky nyní posilují investice do technologií v oblasti elektrického pohonu. Tyto investice jim mají pomoci splnit požadavky Evropské unie v oblasti automobilových emisí a konkurovat americké společnosti Tesla Motors, která se specializuje právě na elektromobily.

Německá vláda v květnu schválila podporu nákupu vozů s elektrickým pohonem, na níž se už dříve dohodla s automobilkami. Kupcům nových čistě elektrických aut stát vyplatí 4000 eur (108 000 Kč) a majitelům hybridních aut přispěje 3000 eur (81 000 Kč). Nové elektromobily budou navíc na deset let osvobozeny od daně z vlastnictví motorového vozidla.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist