https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dalsi-zdrazovani-cen-jizdneho-mhd-v-hradci-kralove
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Další zdražování cen jízdného MHD v Hradci Králové

21.9.2000 10:25 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČIA)
Ke zvýšení cen jízdného v městské hromadné dopravě v Hradci Králové dojde pravděpodobně k červenci příštího roku. Běžné jízdné bude o korunu dražší, lístek tedy bude stát osm korun. Jak ČIA sdělil náměstek primátora Bedřich Koros, důvodem zdražení jsou rostoucí ceny nafty a elektrické energie.
 

K úpravám cen jízdného bude muset dojít pravděpodobně i v sousedních Pardubicích. V obou městech totiž platí společné lístky MHD. Kromě zdražení chce však královéhradecký dopravní podnik nabídnou lepší kvalitu služeb občanům města. Podle Korose by jednou z nich mělo být i zvýšení rozsahu dopravy o dvě procenta.

O tom, zda k navýšení cen jízdného k 1. červenci 2001 opravdu dojde musí schválit ještě zastupitelstvo města. To zasedá příští týden a bude projednávat novou smlouvu mezi městem a královéhradeckým dopravním podnikem.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist