https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/den-zeme-v-hradeckem-kraji-pripomene-jarmark-i-brigada
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Den Země v hradeckém kraji připomene jarmark i brigáda

11.4.2017 08:00 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČTK)
Pořadatelé slibují, že na výstavě budou mít návštěvníci šanci vidět jarní rostliny, houby i některé druhy obojživelníků a hmyzu. Pro zájemce budou připravené botanické i zoologické exkurze do hradeckých sadů.
Pořadatelé slibují, že na výstavě budou mít návštěvníci šanci vidět jarní rostliny, houby i některé druhy obojživelníků a hmyzu. Pro zájemce budou připravené botanické i zoologické exkurze do hradeckých sadů.
Den Země v Královéhradeckém kraji letos připomenou různé akce, například hradecké muzeum připravilo výstavku živých přírodnin. V Babiččině údolí na Náchodsku se uskuteční tradiční Ratibořické ovčácké slavnosti, zjistila ČTK z informací pořadatelů jednotlivých akcí.
 

Akce nazvaná Den Země v Muzeu východních Čech v Hradci Králové je naplánovaná na 20. dubna. Pořadatelé slibují, že na výstavě budou mít návštěvníci šanci vidět jarní rostliny, houby i některé druhy obojživelníků a hmyzu. Pro zájemce budou připravené botanické i zoologické exkurze do hradeckých sadů.

Ratibořické ovčácké slavnosti 29. dubna nabídnou ukázky pastvy, stříhání ovcí, práce ovčáckého psa či přehlídku plemen ovcí a koz. Doplněné budou tvůrčími dílnami a prodejem výrobků místních zemědělců, chovatelů a pěstitelů.

Na sobotu 22. dubna chystají oslavu Dne Země v Horním Maršově na Trutnovsku, kde se uskuteční jarmark krkonošských výrobců, divadelní představení či přednášky. Na dopoledne pořadatelé ze Střediska ekologické výchovy Sever plánují vycházky do okolní přírody doplněné povídáním o jedlých rostlinách spojeným s ochutnávkou.

Ve stejný den se uskuteční brigáda na území Přírodní památky na Plachtě v Hradci Králové, kterou pořádá Český svaz ochránců přírody Jaro Jaroměř. Sraz účastníků bude v 9:00 na hrázi rybníka Plachta, lidé se mohou zapojit do úklidu odpadků, kácení a stříhání náletových dřevin či obnovy písčin pro blanokřídlý hmyz.

Den Země se poprvé uskutečnil v USA v roce 1970. Do kampaně se zapojily miliony lidí, kteří chtěli upozornit na potřebu zvýšení energetické účinnosti, hledání obnovitelných zdrojů energie či recyklaci odpadů. V České republice lidé poprvé slavili Den Země v roce 1990.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

JK

Jakub Kašpar

11.4.2017 10:47
V celých Krkonoších vyrážíme do terénu na akci Čisté Krkonoše. Přidejte se! http://www.krnap.cz/kalendar-akci/1078/
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist