https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/do-infocentra-na-kvilde-loni-dorazilo-temer-100-000-lidi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Do infocentra na Kvildě loni dorazilo téměř 100 000 lidí

5.1.2016 11:28 | KVILDA (ČTK)
Pět nejvyhledávanějších informačních center na Šumavě loni navštívilo přibližně 300 000 turistů. Jedná se o střediska Kvilda, Idina pila, Stožec, Svinná Lada a Kašperské hory. Návštěvnost meziročně stoupla o několik desítek tisíc turistů. Nejvíce lidí dorazilo do informačního centra na Kvildě, kde evidovali 97 590 návštěvníků. Je to nejvyšší číslo ve dvacetileté existenci objektu.
 

"Přispěla k tomu především extrémně teplá letní sezona," uvedla vedoucí informačního centra na Kvildě Dana Zývalová. Středisko zaznamenalo největší nápor turistů v srpnu, kdy jej navštívilo 24 100 lidí. "V drtivé většině přicházejí Češi, cizinců je méně," řekla.

Kvilda tradičně patří mezi nejvyhledávanější šumavské lokality. "Odhadujeme, že návštěvnost obce a okolí byla loni nejvyšší za posledních deset let," řekl starosta Kvildy Václav Vostradovský.

Zvýšený zájem o Šumavu ale loni zaregistrovali i v jiných lokalitách. Podle mluvčího národního parku Jana Dvořáka se především letní sezóna zapíše mezi návštěvnicky nejsilnější za poslední roky. Stojí za tím prý i otevření nových návštěvnických center na pozorování jelenů u Kvidly a vlků u Srní. "Návštěvnost regionu určitě ovlivňují také drobné atraktivity pro návštěvníky, jako například vyjížďky v kočárech tažených koňmi, které úspěšně fungovaly právě na Prášilsku, ale i na Železnorudsku a v okolí Srní," uvedl ředitel šumavského národního parku Pavel Hubený.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist