https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/do-peti-let-na-orlickoustecku-vznikne-sit-sportovnich-cyklostezek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Do pěti let na Orlickoústecku vznikně síť sportovních cyklostezek

12.2.2016 13:09 | ČESKÁ TŘEBOVÁ (ČTK)
Na singltreku se člověk veze po úzké, ovšem pevné stezce, takže si může pohodlně užívat všechny zákruty mezi stromy nebo se houpat na terénních vlnách.
Na singltreku se člověk veze po úzké, ovšem pevné stezce, takže si může pohodlně užívat všechny zákruty mezi stromy nebo se houpat na terénních vlnách.
Foto | Jan Stejskal / Ekolist.cz
Do pěti let by mohla v česko-polském pohraničí vzniknout síť nových cyklostezek. Půjde o více než 200 kilometrů takzvaných singltreků, jednostopých a jednosměrných stezek. Informoval o tom starosta České Třebové Jaroslav Zedník.
 

"Jsem možná optimista, ale do pěti let bychom mohli projekt dotáhnout. Letos budeme žádat o dotace na prvních 60 až 70 kilometrů, v příštím roce bychom mohli stavět," řekl Zedník.

Česká Třebová je členem svazku obcí Region Orlicko - Třebovsko, které spolupracují s polskými městy. Společně budou usilovat o získání evropské dotace z programu přeshraniční spolupráce. V květnu by podle Zedníka měly být hotové všechny podklady pro podání dotační žádosti.

Okruhy mají mít různé obtížnosti, které zvládnou rodiny s malými dětmi i sportovci. Terénní stezky mají být z přírodního materiálu, štěrkopísek, kámen i dřevo. Projekt vyjde na desítky milionů korun, výsledná cena vzejde z výběrového řízení, dodal Zedník.

Přečtěte si článek Singltrek pod Smrkem aneb Jak si kolo v přírodě pořádně užít


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist