https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/do-rezervace-v-jar-prevezou-33-lvu-z-cirkusu-v-peru-a-kolumbii
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Do rezervace v JAR převezou 33 lvů z cirkusů v Peru a Kolumbii

28.4.2016 23:41 | LIMA (ČTK)
Nový domov naleznou divoké šelmy v přírodní rezervaci Emoya v provincii Limpopo na severu Jihoafrické republiky.
Nový domov naleznou divoké šelmy v přírodní rezervaci Emoya v provincii Limpopo na severu Jihoafrické republiky.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Třiatřicet lvů, kteří bývali atrakcí v cirkusech v jižní Americe, bude v pátek převezeno do přírodní rezervace v Jihoafrické republice. Informovala o tom agentura DPA. Devět z těchto šelem zachránili mezinárodní aktivisté z cirkusů v Kolumbii a 24 dalších v Peru. Podle agentury AP jde o největší transport svého druhu.
 

"Tito lvi zažili peklo na zemi a nyní směřují do ráje," uvedl Jan Creamer, šéf organizace ochránců zvířat ADI (Animal Defenders International). Tito lvi žili v cirkusech v Peru a Kolumbii v brutálních podmínkách několik let v klecích na nákladních vozech. Většina z nich byla týrána, byly jim odstraněny drápy, mnozí mají zlámané zuby, jeden nemá oko a další je téměř slepý.

Nový domov naleznou divoké šelmy v přírodní rezervaci Emoya v provincii Limpopo na severu Jihoafrické republiky. Na pěti tisících hektarech africké buše naleznou důstojný odpočinek. Místo je na soukromém pozemku a není otevřeno pro veřejnost.

Díky několikaletému úsilí ochránců zvířat z ADI se podařilo v Kolumbii i Peru prosadit zákaz využívání divokých zvířat v cirkusech. Projekt je možné sledovat na webu Lions Back To Africa nebo Facebooku ADI.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist