https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/do-vikendove-uklidove-akce-se-zapojilo-65-000-dobrovolniku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Do víkendové úklidové akce se zapojilo 65.000 dobrovolníků

17.4.2016 20:31 | PRAHA (ČTK)
Organizátoři ale upozorňují na to, že podobné aktivity nemohou vyřešit komplikovaný problém černých skládek na území republiky. Pro to, abychom se černých skládek zbavili nadobro, je podle nich třeba legislativních změn
Organizátoři ale upozorňují na to, že podobné aktivity nemohou vyřešit komplikovaný problém černých skládek na území republiky. Pro to, abychom se černých skládek zbavili nadobro, je podle nich třeba legislativních změn
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Do víkendové akce Ukliďme svět, Ukliďme Česko se zapojilo 65 000 dobrovolníků. Nevyšel tak plán organizátorů, kteří mysleli až na stotisícovou účast. Lidé na 1570 místech ale posbírali rekordních 1600 tun odpadu. ČTK o tom informoval Radek Janoušek ze spolku Ekosmák, který spolu s Českým svazem ochránců přírody (ČSOP) akci organizoval.
 

"Pod taktovou Českého svazu ochránců přírody probíhá už dlouhá léta také podzimní vlna úklidů. Na tuto tradici chceme navázat i v rámci nové spolupráce se Spolkem Ekosmák. Sto tisíc dobrovolníků tak pořád není mimo naše možnosti," uvedl koordinátorka projektu za ČSOP Kateřina Landová.

V předchozích letech se konaly dvě oddělené úklidové akcie, a to Ukliďme svět, pořádaný ochránci přírody, a Ukliďme Česko, organizované Ekosmákem. Loni se obou akcí zúčastnilo dohromady 52 000 lidí, z toho 63 procent jich bylo mladších 18 let.

Organizátoři ale upozorňují na to, že podobné aktivity nemohou vyřešit komplikovaný problém černých skládek na území republiky. "Pro to, abychom se černých skládek zbavili nadobro, je třeba legislativních změn, které jsou již naštěstí součástí návrhu nového odpadového zákona," dodal Miroslav Kubásek z Ekosmáku.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist