https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dokumentaci-eia-k-decinskemu-jezu-bude-nutne-opet-prepracovat-2
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dokumentaci EIA k Děčínskému jezu bude nutné opět přepracovat

4.5.2016 06:36 | PRAHA (ČTK)
Podklady k vyhodnocení dopadů plánovaného jezu v Děčíně na životní prostředí (proces EIA) bude nutné kvůli zařazení labského údolí do soustavy Natura 2000 přepracovat. Jak moc bude nutné dosavadní dokumentaci změnit, projednává nyní Ředitelství vodních cest (ŘVC) s ministerstvem životního prostředí. ČTK to řekl Jan Bukovský, mluvčí ředitelství, které je investorem plánovaného jezu. Ochrana labského údolí stavbu jezu nevylučuje, zdržení způsobené úpravami dokumentace nepřesáhne podle odhadu ŘVC půl roku.
 

Problémy se zařazením labského údolí do soustavy Natura 2000 jsou podle Bukovského spíše formálního charakteru. Z hlediska konkrétního vlivu stavby na živočichy a rostliny se toho podle něj příliš nemění, protože tyto vlivy jsou již popsány v dosavadní dokumentaci. Stavbu je možné připravit tak, aby vyhovovala podmínkám kladeným na rozsah ochrany přírody v tomto území, dodal mluvčí.

Vláda v pondělí soustavu chráněných území rozšířila pouze o labské údolí. "Považuji toto rozhodnutí za nešťastné. Obzvlášť ve chvíli, kdy by to mělo ovlivnit právě výstavbu jezu v Děčíně. Věnujeme labskému údolí maximální pozornost a péči i přesto, že dosud mezi evropsky chráněná území nepatřilo. Opravdu máme nyní obavy, aby to nezastavilo plány na další rozvoj v této oblasti," řekl ČTK hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Takzvané Louky u Přelouče, jejichž ochranu rovněž požaduje Evropská komise, kabinet do Natury nezařadil. Ignorováním požadavku EU se však ČR vystavuje riziku penalizace. Stát by mohl v krajním případě dostat jednorázovou pokutu dva miliony eur (54 milionů Kč) a platit by musel penále 10 000 eur denně (zhruba 8,37 milionu měsíčně) do doby, kdy by lokality do seznamu zařadil.

Získat kladný posudek stavby na životní prostředí se letos ŘVC snaží už potřetí. Při posledním pokusu nařídilo MŽP do studie doplnit variantu zvýšení hloubky v řece bez potřeby stavět jez. Tu sice současná dokumentace obsahuje, podle posudku ČVUT ale není proveditelná, protože by mimo jiné ohrožovala plánovaný lodní provoz, nebo zhoršovala dopady povodí na údolí Labe.

Stavbu plavebního stupně v Děčíně považuje dlouhodobě za prioritu ministerstvo dopravy. Samotná příprava stavby trvá už 20 let. Stavba jezu má zvednout hladinu řeky a umožnit v ní celoročně provozovat ekonomicky udržitelnou nákladní lodní dopravu. Nyní bez jezu se daří rentabilního ponoru 140 centimetrů dosahovat v průměru 184 dní v roce. Udržení splavnosti Labe jako důležité alternativy dopravy v únoru podpořil premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Dosavadní pracovní termín počítal s uvedením stavby do provozu nejdříve v roce 2021. Toto datum se nyní ale zřejmě posune.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist