Kateřina Zvelebilová "> DuPont představuje DIBS – řešení, které pomůže průmyslovým pekárnám zvýšit kvalitu, maximalizovat produkci a zlepšit hygienu - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dupont-predstavuje-dibs-reseni-ktere-pomuze-prumyslovym-pekarnam-zvysit-kvalitu-maximalizovat-produkci-a-zlepsit-hygienu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

DuPont: DuPont představuje DIBS – řešení, které pomůže průmyslovým pekárnám zvýšit kvalitu, maximalizovat produkci a zlepšit hygienu

1. srpna 2012 | DuPont
Autor: Kateřina Zvelebilová, tel: 724 594 632
Společnost DuPont na letošním veletrhu IBA v Mnichově v hale A1/320 představí své nové řešení pro zkvalitnění produkce průmyslových pekáren – DuPont Industrial Bakery Solutions (DIBS) (http://www2.dupont.com/Industrial_Bakery_Solutions/en_GB/index.html). Řešení, které spočívá v inovativním nepřilnavém povlaku pečicích plechů a forem, se na trhu objeví pod hlavičkou DuPont™ Teflon®. Je určeno pro profesionální pekárny, jimž nabízí zvýšení efektivity procesu pečení, lepší hygienu, a především vyšší kvalitu a nutriční hodnotu finálních pekárenských výrobků.

DIBS využívá pro pečicí plechy a formy povlaky vysoké kvality, jež zajistí jejich bezproblémové očištění od jakýchkoli napečenin. Využití systému na fluoroplastové bázi zaručuje špičkové a bezproblémové používání různých pečicích plechů a forem bez nutnosti používat olej. Fluoroplastové povlaky jsou velmi odolné proti napékání pekařských ingrediencí a vydrží mnoho pečicích cyklů.

Výhod pro pekárny je mnoho – plechy a formy budou sloužit déle, produkce se zvýší a nebude nutné používat žádné látky zajištující nepřipékavost. Produkce z nemaštěných plechů je navíc kvalitnější a vypadá lépe, nemluvě o snížení nákladů na čištění a údržbu. Studie provedené mezi dodavateli i uživateli jasně ukazují, že je velká poptávka po vybavení, které se snadno udržuje a čistí. Pekárny navíc volají po systému, jenž umožní snadnou výměnu použitých plechů za čisté a stlačí „hluchý“ čas mezi pečením, který může pekárnu stát až devět tisíc dolarů za hodinu, na absolutní minimum.

Na trhu průmyslového pekárenského vybavení je firma DuPont aktivně přítomna jako vývojář i výrobce fluoroplastových povlaků pod značkou Teflon®, jež se již pětadvacet let používají na pečicí plechy na housky, čtvercové chlebové formy a plechy pro pečení baget a chleba. Čtvrtstoletí spolupráce s pekaři přineslo firmě DuPont nejen obrovské zkušenosti, ale hlavně informace o skutečných potřebách pekáren. DIBS je nejnovější iniciativou firmy DuPont a je logicky výstupem zkušeností a znalostí nabytých ve spolupráci s klíčovými klienty, jejichž potřebám bude sloužit i tato nová technologie. Nový systém přinese pekárnám – díky programu licencované kvality DIBS (DIBS Brand Assurance Programme) a Mezinárodní partnerské síti – i větší transparentnost.

Na DIBS průmyslové pekárny využijí především skutečnost, že DuPont dokáže vyspecifikovat a dodat špičkovou povrchovou úpravu pečicích ploch ve formě povlaku, jenž nejenom zaručuje nepřipékavost a dlouhou životnost, ale hlavně vychází ze specifik příslušné výrobní technologie, ingrediencí, výrobního procesu a rozměrů a tvaru výrobků dané pekárny. DuPont proto vyvinul osm typů povlaků pod obchodním názvem DIBS Teflon® pro přípravu chleba, croissantů a sladkého pečiva. Tyto systémy lze rozdělit do následujících čtyř kategorií:

* Systémy DIBS F pro plné plechy nebo plechy se vlysy pro pečení bochánků a croissantů

* Systémy DIBS D pro hluboké formy (například na toastový chléb)

* Systémy DIBS P pro děrované, plné a tvarované plechy (například na pečení baget)

* Systémy DIBS S pro speciální formy na pizzu, preclíky atd.

Mezinárodní partnerská síť DIBS

Výše zmíněných osm typů povlaků DIBS se nabízí výhradně na plechách a formách vyrobených a dodávaných sítí licencovaných dodavatelů DIBS. Aplikují je výhradně subjekty sdružené v síti rovněž licencované DIBS. Systémy a síť DIBS, které byly původně dostupné pouze v Evropě, Austrálii a Číně, se postupně rozšiřují i do dalších regionů světa, kde by měly být dostupné v průběhu let 2012 a 2013.

Licencovanými aplikátory jsou firmy, které mají zkušenosti s fluoroplastovými povlaky a kvalifikovaly se jako dodavatelé jednoho či více systémů povrchové úpravy DIBS na nové plechy a formy vyrobené subjektem v síti licencovaných dodavatelů DIBS nebo na plechy používané již určitou dobu. Linky, které nanášejí povlaky, certifikuje DuPont podle celosvětově platných standardů kvality, a to předtím, než je subjekt licencován. Dodržování přesných standardů každoročně kontroluje audit.

Mnozí dodavatelé a firmy licencované k aplikaci tohoto řešení povlaků pečicích plechů a forem budou na veletrhu představovat řešení DIBS a DuPont jejich prezentace doplní informacemi o výsledcích detailního testování a ukázkami plechů a forem ve všech možných stadiích opotřebovanosti. Cílem je ukázat, že řešení DIBS jsou ve srovnání s jinými povlaky na trhu vysoce konkurenceschopná.


Společnost DuPont (NYSE: DD) přináší na globální trh špičkovou vědu a techniku ve formě inovačních výrobků, materiálů a služeb již od roku 1802. Společnost je přesvědčena, že ve spolupráci se zákazníky, státními orgány, nevládními organizacemi a ideovými vůdci může pomoci nalézt řešení řady celosvětových problémů, jako například zajištění dostatku zdravých potravin pro všechny lidi na světě, snížení závislosti na fosilních palivech a ochrana života a životního prostředí. Více informací o společnosti DuPont a jejím inovačním úsilí najdete na www.dupont.com.
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist