https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/e15-prazske-sluzby-a-ave-cz-jdou-spolu-do-tendru-o-svoz-odpadu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražské služby a AVE CZ jdou spolu do tendru o svoz odpadu

18.5.2016 17:05 | PRAHA (ČTK)
Pražské služby a firma AVE CZ se do tendru o svoz pražského odpadu za více než 12 miliard korun přihlásily v konsorciu. Napsal to deník E15. O svoz odpadků, který zajišťuje pražský magistrát, se firmy nyní dělí v poměru dvě ku jedné. AVE CZ navíc drží v Pražských službách 19,3 procenta akcií. Obálky s nabídkami, z nichž magistrát vybere tu s nejnižší cenou, se podle E15 otevíraly v pondělí. Výsledek ale město zatím nezveřejnilo. Vítěz by měl svážet odpad od srpna.
 

"Nabídku jsme podali v rámci konsorcia s Pražskými službami. Byli jsme tak schopni využít všech stávajících kapacit v Praze, ať už jde o nádoby, svozovou techniku, spalovnu Malešice či rezervní kapacity skládek," uvedla mluvčí AVE CZ Jana Vondráková. Spojení společností pro tendr potvrdil i mluvčí Pražských služeb Radim Mana.

Dalším účastníkem soutěže je podle deníku společnost Komwag. Partnery, s nimiž firma do tendru vstoupila, mluvčí Komwagu Marta Blumtrittová neupřesnila. Podle některých informací by ale firma měla figurovat v rámci nabídky Pražských služeb a AVE CZ.

Magistrát po několika letech odkladů vypsal tendr letos v lednu. Hodnotu desetileté zakázky odhadl na 12,8 miliardy korun bez daně z přidané hodnoty. Účastníci tendru cenové nabídky nesdělili. Vondráková E15 jen potvrdila, že se Pražské služby s firmou AVE CZ, která patří do holdingu EP Industries Daniela Křetínského, dostaly pod 12,8 miliardy Kč.

Původně se očekávalo, že Pražské služby budou o zakázku s AVE CZ soupeřit, píše deník. Praha se totiž snažila získat akcie, které v městské firmě drží Křetínského společnost, aby mohla svoz odpadu bez soutěže přiklepnout Pražským službám. Jednání o odkupu akcií však skončilo neúspěchem.

Pražské služby loni meziročně zvýšily čistý zisk o 18,5 procenta na 91,3 milionu korun. Celkové výnosy naopak klesly o 10,7 procenta na 2,6 miliardy korun. Společnost vlastní ze 77 procent hlavní město, necelou pětinu akcií drží právě firma AVE.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist