https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ek-schvalila-statni-pomoc-pri-zavirani-uhelnych-dolu-ve-spanelsku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Evropská komise schválila státní pomoc při zavírání uhelných dolů ve Španělsku

27.5.2016 13:05 | BRUSEL (ČTK)
Evropská komise schválila plán španělské vlády poskytnout 2,13 miliardy eur (57,6 miliardy Kč) na pomoc při uzavírání 26 uhelných dolů. Komise uvedla, že tato státní pomoc je v souladu s pravidly Evropské unie.
 

Peníze mají pokrýt provozní ztráty dolů až do jejich uzavření v roce 2018 a zajistit finanční podporu propuštěným horníkům. Ze státní pomoci se budou financovat rovněž bezpečnostní práce nutné po uzavření dolů, uvedla agentura Reuters.

Těžaři uhlí se teď po celém světě potýkají s nepříznivou situací na trhu. Kvůli propadu cen, konkurenci levného zemního plynu a kvůli vládní ekologické regulaci krachují i největší producenti uhlí v USA a řada západoevropských zemí zavírá své poslední černouhelné doly.

Nepříznivé podmínky tvrdě zasáhly i těžaře ve střední a východní Evropě, včetně české černouhelné společnosti OKD. Ta skončila v insolvenci.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist