https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/firma-teg-chce-investovat-do-energie-na-slovensku-az-800-mil-usd
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Firma TEG chce investovat do energie na Slovensku až 800 mil. USD

25.2.2016 11:45 | BRATISLAVA (ČTK)
Americká společnost Theta Energy Group (TEG) plánuje investovat na Slovensku do elektrárny ve Vojanech a technologického parku 600 až 800 milionů USD (14,8 až 19,7 miliardy Kč). Firma podepsala memorandum o porozumění se slovenskými ministerstvy hospodářství a financí, napsala agentura Reuters.
 

Projekt má dvě části. Jednou z nich je modernizace elektrárny a druhá rozvoj energetického inovačního centra a technologického parku. Američané také plánují vytvořit 800 nových pracovních míst.

"Společnost TEG má v úmyslu na Slovensku investovat, modernizovat, rozvíjet a vytvářet lokální zdroje trvalých a bezpečných dodávek energie ve formě elektřiny a tepla zaváděním inovativních a inteligentních technologií. Je připravena v případě úspěšných vzájemných jednání na Slovensku proinvestovat 600 až 800 milionů USD, přičemž by mělo vzniknout 800 trvalých pracovních míst," citovala agentura TASR mluvčí ministerstva hospodářství Miriam Žiakovou.

Vojany provozuje slovenská energetická firma Slovenské elektrárne, ve které vlastní podíl 34 procent stát a 66 procent italská energetická firma Enel. Ta se však v prosinci dohodla na prodeji svého podílu v SE česko-slovenské energetické skupině EPH.

Elektrárna ve Vojanech je dlouhodobě ztrátová. Loni v červenci elektrárna propustila část personálu, v současnosti má 142 zaměstnanců.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist