https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/fontea-destna-zvysila-prodej-o-55-procent
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Fontea Deštná zvýšila prodej o 55 procent

27.9.2000 13:45 | DEŠTNÁ (ČIA)
Za prvních osm měsíců letošního roku zaznamenala společnost Fontea z Deštné na Jindřichohradecku, která je jedním z největších výrobců nealkoholických nápojů v České republice, meziroční nárůst prodeje o přibližně 55 procent. Celkem podle předběžných odhadů letos vyrobí 600 tisíc litrů nápojů a její tržby se přiblíží hranici 350 miliónů korun.
 

"Od začátku letošního roku jsme investovali 50 miliónů korun, které byly určeny na zásadní inovaci technologické části a vytvoření dostatečných výrobních kapacit v závodě ve Veselí nad Lužnicí," uvedl jednatel firmy Jiří Jandera a připomněl, že Fontea koncentrovala do veselského závodu veškerou výrobu hlavně proto, že má lepší předpoklady k dalšímu rozvoji než původní závod v Deštné. V závěru dubna společnost ukončila plnění nápojů do skleněných lahví, protože trh se od tohoto druhu obalů odvrátil. "Důvodem byl značný pokles poptávky po nápojích ve skle. Už od poloviny loňského roku jsme se v souvislosti s přechodem k PET lahvím zapojili do systému využití obalového odpadu EKO-KOM, do něhož letos přispějeme bezmála jedním miliónem korun," konstatoval Jandera.

Vloni vyrobila společnost z Deštné přibližně 420 tisíc hektolitrů nealkoholických nápojů, což představovalo meziroční nárůst produkce o sedmdesát procent.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist